• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Ο ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς στηρίζει τον αγώνα για τα θύματα των Τεμπών- Κλειστό το γραφείο του την Παρασκευή

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 25 Φεβρουαρίου

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα  στην Πρωινή Πτήση του Dream 90,7 ο  Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

Σοκ στην Κρήτη: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από ερωτική σχέση που είχε με δύο μεσήλικες

Ηράκλειο: Σοκαριστικό βίντεο στα χέρια των Αρχών – Η εμπλοκή του όπλου απέτρεψε μακελειό έξω από νυχτερινό κέντρο

Βασίλης Καλογήρου: Η οικογένεια καταγγέλλει απαγωγή και δολοφονία

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Vinkmag ad

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει παράνομες συνθήκες εργασίες στο franchise της Carrefour στην Σ. Αραβία

Vinkmag ad


Η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει σήμερα τις συνθήκες εργασίας μεταναστών που απασχολούνται σε καταστήματα και αποθήκες της αλυσίδας λιανικής Carrefour στη Σαουδική Αραβία, χώρα όπου την αντιπροσωπεύει το μεγάλο franchise της στο Ντουμπάι, η εταιρεία Ματζίντ αλ Φουτάιμ (MAF), με έκθεσή της που αμφισβητεί ο γαλλικός γίγαντας των σουπερμάρκετ.

Εξήντα και πλέον ώρες εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, «κατά παραβίαση» της νομοθεσίας της Σαουδικής Αραβίας, απλήρωτες υπερωρίες, υποψίες για «εξαναγκαστική εργασία» σε μέρα ρεπό: η Διεθνής Αμνηστία, που είχε καταγγείλει στα τέλη του 2023 τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες του αμερικανικού κολοσσού Amazon στο βασίλειο, αυτή τη φορά έκανε έρευνα στα καταστήματα και στις αποθήκες της αλυσίδας Carrefour στη χώρα αυτή.

Η ΜΚΟ υπογραμμίζει στην έκθεση που δημοσιοποιεί σήμερα ιδίως τη μαρτυρία εργαζόμενου σε αποθήκη, του «Ανάντ» (δεν πρόκειται για το πραγματικό του όνομα), που τόνισε πως «στα καταστήματα Carrefour, οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται σαν ανθρώπινα όντα».

Συγκέντρωσε μαρτυρίες συνολικά 17 εργαζομένων από την Ασία, κυρίως από το Νεπάλ, την Ινδία και το Πακιστάν, που απασχολούν υπεργολάβοι, ιδίως οι εταιρείες Αλ Μουτάιρι και Μπάσμα, και δουλεύουν σε εγκαταστάσεις στο Ριάντ, στην Τζέντα και στη Νταμάμ.

Τη διαχείριση των καταστημάτων και των αποθηκών έχει αναλάβει το ιστορικό franchise της Carrefour στη Μέση Ανατολή (από το 1995), η MAF.

Η Διεθνής Αμνηστία συμπέρανε πως η Carrefour και η MAF «συνέβαλαν και επωφελήθηκαν από παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταφεύγοντας σε εξωτερικούς προμηθευτές χωρίς να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους» και χωρίς να λάβουν εγγυήσεις πως οι υπεργολάβοι τους τηρούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Carrefour διαβεβαίωσε την Παρασκευή το Γαλλικό Πρακτορείο πως ζήτησε από τη MAF να διενεργήσει «εσωτερικές έρευνες» για τους υπεργολάβους και τους υπαλλήλους στη Σαουδική Αραβία έπειτα από επικοινωνία που είχε με τη Διεθνή Αμνηστία στα μέσα αυτής της χρονιάς.

«Οι πρώτες έρευνες δεν επιβεβαίωσαν» τα στοιχεία της Αμνηστίας, όμως έφεραν στο φως «άλλα προβλήματα», που αφορούσαν «τη στέγαση, την εκπαίδευση, την τήρηση ωραρίων» και «έγιναν διορθωτικές ενέργειες», ανέφερε η γαλλική εταιρεία λιανικής. Όταν τους ζήτησε σχόλιο για την έκθεση της Αμνηστίας το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησαν αμέσως.

Τον Οκτώβριο του 2023, η ΜΚΟ είχε καταγγείλει την «ελεεινή» μεταχείριση μεταναστών εργαζομένων σε αποθήκες της Amazon στη Σαουδική Αραβία.

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι κατέβαλε αποζημιώσεις 1,9 εκατ. δολαρίων σε πάνω από 700 συμβασιούχους εργαζόμενους στη Σαουδική Αραβία, που είχαν υποστεί παραβιάσεις δικαιωμάτων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    «Δεν θα ήθελα να γίνω σαν τον δικό μου πατέρα»

    Read Next

    Γάμος Χάρη Δούκα – Γεωργίας Πολυτάνου: Τα bridal looks και η embellished δημιουργία που επέλεξε η νύφη στο γαμήλιο γλέντι

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular