• 3 Φεβρουαρίου, 2025

Διευρύνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Βγήκαν τα τρακτέρ στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)


Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες που πραγματοποιούν και σήμερα μηχανοκίνητες πορείες, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ την ίδια ώρα, στην Πτολεμαΐδα έγινε μηχανοκίνητη πορεία.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις διευρύνονται εντός της εβδομάδας, με την κάθοδο στους δρόμους και των αγροτών των Ιωαννίνων και της Λέσβου. Στη Θεσσαλία προγραμματίζονται νέες μηχανοκίνητες πορείες αύριο στον Βόλο από τους αγρότες της Μαγνησίας και την Πέμπτη στα Φάρσαλα, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη της εβδομάδας πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, αγρότες από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα, στον οποίο έθεσαν το θέμα των αποζημιώσεων και των αντιπλημμυρικών έργων.

Διευρύνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Βγήκαν τα τρακτέρ στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)Διευρύνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Βγήκαν τα τρακτέρ στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

Από την πλευρά του ο κ. Κουρέτας τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους, τους κάλεσε σε διαβούλευση και τους ζήτησε να μην κλείσουν τους δρόμους. Είπε, ακόμα, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει δύο ολοκληρωμένα προγράμματα για το βαμβάκι και το θεσσαλικό πρόβατο.

Μηχανοκίνητη πορεία στην Πτολεμαΐδα

Αγρότες από περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία στην Πτολεμαΐδα, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου. Οι αγρότες εισήλθαν στην πόλη, με κατεύθυνση το Δημαρχείο Εορδαίας, με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα τους.

Κινητοποίηση και στη Λέσβο

Με το πανελλαδικό μπλόκο των αγροτών συντάσσονται οι αγρότες της Λέσβου και αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί σε συγκέντρωση στον Κόμβο της Λάρσου στις 12:00 το μεσημέρι. Στην συγκέντρωση η γενική συνέλευση των αγροτών θα αποφασίσει για τη μορφή που θα ακολουθήσει η κινητοποίηση.

Στους δρόμους και οι αγρότες της Ηπείρου

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από αυτή την εβδομάδα και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Έχουν λάβει απόφαση για πορεία και συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Την ίδια μέρα θα κάνουν σύσκεψη και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες στην Πρέβεζα. Προχώρησαν σε μπλόκο στην περιοχή του Λούρου. Ταυτόχρονα κλιμάκια της ένωσής τους έκαναν ενημέρωση σε φορείς και κατοίκους των χωριών. Δεν αποκλείεται αυτή την εβδομάδα να λάβουν απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και οι παραγωγοί σε Άρτα και Θεσπρωτία.

Συνεχίζονται οι συμβολικοί αποκλεισμοί στη Θεσσαλία

Χθες, τον δρόμο Λάρισας – Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου απέκλεισαν συμβολικά για μιάμιση περίπου ώρα οι αγρότες της περιοχής , σε μια προσπάθεια να αναδείξουν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Επρόκειτο κυρίως για δενδροκαλλιεργητές, μηλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς οι οποίοι εκτός από τα γενικά αιτήματα των αγροτών που κινητοποιούνται, έχουν θέμα και με τις αποζημιώσεις για τα προϊόντα τους.

Το πρωί της Κυριακής, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, εργατικών σωματείων, εργαζόμενων και πολιτών του νομού Καρδίτσας και της περιοχής των Φαρσάλων συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο που έχουν στήσει αγρότες στον κυκλικό κόμβο του Ε-65, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσε το συντονιστικό όργανο. Αγρότες, φορείς και εργαζόμενοι απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο του Ε-65 προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οδηγοί φορτηγών δημόσιας χρήσης Φαρσάλων.

Συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού και στα Χανιά

Στα Χανιά, το μεσημέρι της Κυριακής, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για λίγη ώρα την κυκλοφορία στην Εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης, στο ύψος του κόμβου στα Μεγάλα Χωράφια, όπου έχουν στήσει μπλόκο, με πανό και συνθήματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι νέες αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, με τους αγρότες των Χανίων να είναι σε ανοιχτή γραμμή συνεργασίας με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων από τους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας από το Υπουργείο να λάβει δραστικά μέτρα άμεσα.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας, Μαίρη Κεσκιλίδου, Μυρσίνη Τζινέλλη, Άρης Ψύχας, Κωνσταντίνος Παπαθεωδώρου, Μίνα Μαυρογιάννη, Δώρα Μήτρα, Περικλής Κουκλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ποινική δίωξη στον Χρήστο Μάστορα για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

    Read Next

    Συνολάκης: Δεν αποκλείεται μικρή έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular