Δ. Κουτσούμπας: «Ο πόλεμος, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, είναι μέσα στο σπίτι μας»

by 907@dreamfm.gr
2 minutes read


«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ζει και αισθάνεται πιο άμεσα από άλλους το πύρωμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δίπλα στην πόρτα μας», σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το προσωπικό και τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αναφέρθηκε στις φρεγάτες στην Ερυθρά και στα ανοιχτά του Λιβάνου, στην αντιαεροπορική πυροβολαρχία PATRIOT στη Σαουδική Αραβία, στη διμοιρία αντιαρματικών με μέτωπο προς τη Ρωσία.

«Ο πόλεμος, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, είναι μέσα στο σπίτι μας», τόνισε και πρόσθεσε πως «μέσα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι κάθε πολιτική υποδομή, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, είναι τελικά ολόκληρη η Ελλάδα εν δυνάμει στόχος ενός γενικευμένου πολέμου που γίνεται όλο και πιο ορατός».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των στρατιωτικών νοσοκομείων, για τους μισθούς των στρατιωτικών που «δεν φτάνουν να καλύψουν το τεράστιο κόστος ζωής των οικογενειών τους», και για τις «απαράδεκτες συμπεριφορές και συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους».

Μίλησε για τις απολύσεις συμβασιούχων πυροσβεστών, τους οποίους η κυβέρνηση αντιμετώπισε με χημικά όταν διαμαρτυρήθηκαν. «Εμείς επαναλαμβάνουμε και σήμερα, από εδώ, την απαίτηση να καταργηθούν τα ΜΑΤ και οι άλλες ειδικές κατασταλτικές μονάδες της αστυνομίας και να καταστραφεί ο εξοπλισμός τους. Επίσης, καθαρά λέμε στους αστυνομικούς να αρνηθούν να χτυπήσουν εργάτες, νέους και νέες, γενικότερα όλους όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για να σώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια και βέβαια ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους», επεσήμανε.

«Τα ίδια λέμε και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος: Να μη σηκώσουν χέρι απέναντι στον λαό που αγωνίζεται και παλεύει να σταθεί όρθιος. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν το Λιμενικό Σώμα με μεθόδους που οδηγούν σε πνιγμούς, ενάντια σε όσους τρέχουν να σωθούν από τους πολέμους και την φτώχεια, σε όσους ναυαγούν», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα αιτήματα εν ενεργεία και απόστρατων, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται όλοι τους να βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας ό,τι τους έχουν στερήσει οι κυβερνήσεις, μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, όλο τον λαό. Μόνιμα στελέχη και απόστρατοι έχουν συμπαραστάτες τους βουλευτές του ΚΚΕ, που “βομβαρδίζουν” την κυβέρνηση με ερωτήσεις και με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα δίκαια αιτήματά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Related Articles

    Leave a Comment

    Dream FM 90.6, ένας σταθμός ονειρεμένης ελληνικής μουσικής αλλά και ενημέρωσης πολυδιάστατης με lifestyle, υγεία, αθλητικά, κόσμος, συνεντεύξεις και πολλά άλλα. Συντονίσου κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.00 στην πρωινή πτήση. Η Σοφία Πλουτινάκη και ο Στράτος Κυδωνάκης κάθε πρωί 9 με 11 αναλύουν τη τοπική επικαιρότητα! Έγκαιρα και υπεύθυνα! και πολύ χιούμορ! Μόνο στο Dream 90,6. Απογείωση στις 09:00. Προσδεθείτε!!!!!!! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ο Νίκος Σουλιώτης μιξάρει μόνο επιτυχίες στο καλύτερο ραδιόφωνο της Κρήτης! Non stop mix στον Dream FM 90.6
     

    Copyright @2025  All Right Reserved – Designed and Developed for Dream Fm 90.7

    Are you sure want to unlock this post?
    Unlock left : 0
    Are you sure want to cancel subscription?