Η Γαλλία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πιθανό να εκδώσει αμοιβαίες απαντήσεις στα δασμολογικά μέτρα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αρχικά στα μέσα Απριλίου και στη συνέχεια στα τέλη του ίδιου μήνα, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.
«Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον εμπορικό πόλεμο», ανέφερε.
«Αναμένονται δύο απαντήσεις. Η πρώτη θα είναι γύρω στα μέσα Απριλίου, με βάση τις πρώτες επιθέσεις του κατά του
αλουμίνιο και τον χάλυβα, και στη συνέχεια μια δεύτερη πιθανότατα στο τέλος του Απριλίου σχετικά με το ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών», δήλωσε ο η εκπρόσωπος Sophie Primas δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL την Πέμπτη.
Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί την Πέμπτη με εκπροσώπους γαλλικών τομέων που «επηρεάζονται από τα δασμολογικά μέτρα» στα οποία προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Η συνάντηση, που θα γίνει στις 14:00 ώρα GMT, ακολουθεί τους δασμούς 20% που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπο στα προϊόντα της ΕΕ που εισάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί (3/4) η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι δασμοί των ΗΠΑ είναι μεγάλο πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία και ότι οι συνέπειες θα είναι τρομερές για εκατομμύρια ανθρώπους. Η ΕΕ είναι «έτοιμη να απαντήσει» στους νέους αμερικανικούς δασμούς είπε ακόμα η Φον ντερ Λάιεν.
Πηγή: Reuters, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος