• 3 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

Είναι τελικά ο Πίτερ Τοντ ο «πατέρας» του Bitcoin; – Γιατί η ταυτότητα του Σατόσι Νακαμότο μπορεί να μείνει για πάντα κρυφή

Vinkmag ad


Η λύση στο μυστήριο της ταυτότητας του «πατέρα» του Bitcoin, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς το αμερικανικό συνδρομητικό δίκτυο HBO, προβάλλει ντοκιμαντέρ που θα προκαλέσει «σεισμό» στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων. Τίτλος του είναι: «Η μεγάλη συνομωσία».

Ο δημιουργός του Bitcoin, «κρύβεται» όλα αυτά τα χρόνια πίσω από το ψευδώνυμο, Σατόσι Νακαμότο και ο Κούλεν Χόμπακ, ο βραβευμένος κινηματογραφιστής πίσω από το ντοκιμαντέρ, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος είναι ο Πίτερ Τοντ. Πρόκειται για έναν Καναδό προγραμματιστής ο οποίος το 2009 που δημιουργήθηκε ο κώδικας του Bitcoin, ήταν περίπου 15 ετών.

Κατά την διάκρεια του ντοκιμαντέρ, ο Πίτερ Τοντ λέει χαρακτηριστικά τη φράση: «Ναι, εγώ είμαι ο Satoshi Nakamoto».

Εν τούτοις, αυτή είναι μια φράση που χρησιμοποιούν πάρα πολύ οι οπαδοί του ψηφιακού κρυπτονομίσματος, θέλοντας να ταυτιστούν με τους σκοπούς της δημιουργίας του Bitcoin και να διατηρήσουν και το… μυστήριο.

Παρά τη δήλωσή του στο ντοκιμαντέρ, ο ίδιος ο Τοντ αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

Σε συνέντευξή του στο CNN ωστόσο, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ είπε ότι ο Πίτερ Τοντ γνώριζε καλά τι κάναμε. «Ήταν εκεί σε όλες τις συζητήσεις. Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν μπορούν να είναι εκ των πραγμάτων σκληρά ντοκουμέντα, σαν αυτές που ψάχνουν όλοι οι δημοσιογράφοι για να αποδείξουμε κάτι», ανέφερε. Ο ίδιος στοιχειοθετεί αυτή τη θεωρία βασιζόμενος στην επαγωγική σκέψη, δηλαδή, εξαλείφοντας κάθε άλλο σενάριο, θεωρεί ως το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή για την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto να είναι ο Πίτερ Τοντ.

Η πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που δημιούργησε το Bitcoin, μπορεί να μην επιβεβαιωθεί ποτέ, παραμένοντας για πάντα ένα μυστήριο. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο, όπως αναφέρει και ο Τ. Οικονόμου, επικεφαλής του Ertnews.gr, «θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Σατόσι Νακαμότο είναι ένα υβρίδιο μεταξύ του Ρομπέν των Δασών και του Τζορτζ Σόρος, καθώς δημιούργησε ένα επαναστατικό οικονομικό, εικονικό νόμισμα, ενώ την ίδια ώρα μέσα από αυτή τη διαδικασία έχει και μια τεράστια περιουσία που μπορεί να αγγίζει και το τρισεκατομμύριο, καθώς έχει στην κατοχή του αρκετά bitcoins».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Θεσσαλονίκη: Λιγότερο από δύο μήνες για τον Χάρτη των Γεύσεων 2024

    Read Next

    Απόρριψη του αιτήματος διαγραφής του Σ. Κασσελάκη από την επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχίζονται οι κραδασμοί

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular