• 12 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Εγκληματική οργάνωση με λαθραία τσιγάρα – Στο ΕΡΤNews οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών

Vinkmag ad


Άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία τσιγάρα και εξάρθρωσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΕΡΤNews για τις σχέσεις της σπείρας με τον βραχίονα της οργάνωσης που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου.

Μέσα από απειλές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες, τα μέλη της οργάνωσης προσπαθούσαν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να επεκταθούν στο λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και στις «προστασίες» καταστημάτων.

Βασικός μέλος της οργάνωσης, ένας 44χρονος από το Καζακστάν, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για πώληση λαθραίων τσιγάρων ενώ το 2018 είχε συλληφθεί και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στη χώρα μας, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για περίπου έναν χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού και στις 15/3/2019, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Ανάμεσα στους συγκατηγορούμενους του για την εν λόγω υπόθεση ήταν και ένας 40χρονος Γεωργιανός ο οποίος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για τα συμβόλαια θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στην εκτέλεση Ζαμπούνη.

Οι εκβιασμοί του «Έντικ»

Το πρόσωπο κλειδί και φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, αποκαλούμενος ως « Έντικ» ή «Φωνή» διηύθυνε και συντόνιζε τα πάντα από το Ντουμπάι.

Συνιδιοκτήτης σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο- εστιατόριο της Μυκόνου φέρεται να του ανέθεσε να απειλήσει τον συνέταιρο του με τον οποίο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη, έτσι ώστε να τον εξαναγκάσει να αποχωρήσει από την ιδιοκτησία της επιχείρησης.

Στις 19/6/2024 ο επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο του είπε ο άνδρας που τον κάλεσε, με εντολή του Έντικ:

«Αφού δεν δέχτηκες να μας δώσεις τα λεφτά που σου ζητήσαμε, θα πάρεις ό,τι χρήματα σου έχει προτείνει ο ….(ανέφερε όνομα συνεταίρου) και θα φύγεις από τη … (ανέφερε επωνυμία ξενοδοχείου- εστιατορίου) θες δε θες. Ακόμα και αν νομίζει ότι θα κερδίσεις δικαστικά την διοίκηση, δεν πρόκειται να σε αφήσουμε να το δουλέψεις».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, μέσα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, άτομο το οποίο έκανε τον μεσάζων είχε αναφέρει σχετικά με τον Έντικ, ότι η μισή Ουκρανία ήταν δική του και είχε έναν ολόκληρο στρατό.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    «Δεν το ξέρει κανείς, θα το πω για πρώτη φορά…»

    Read Next

    Λαμία: Διακοπή στη δίκη Κορκονέα – Παραιτήθηκε η συνήγορός του μετά από έντονη αντιπαράθεση με Κωνσταντοπούλου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular