Home Ελλάδα Εξετάζονται αυξήσεις και στα Σώματα Ασφαλείας – Κυβερνητικά στελέχη: Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο

Εξετάζονται αυξήσεις και στα Σώματα Ασφαλείας – Κυβερνητικά στελέχη: Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο

by 907@dreamfm.gr
2 minutes read

[ad_1]

Μετά τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα να δώσει ανάλογες αυξήσεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι θα εξαντληθούν τα δημοσιονομικά περιθώρια, ενώ μεσα στο καλοκαίρι θα δοθεί το επίδομα επικινδυνότητας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό.

Ούτως ή άλλως, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πρόσθετες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας θα ισχύσουν μετά την ΔΕΘ.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι ήδη έχουν νομοθετηθεί σημαντικά μέτρα για όλους τους ένστολους, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Με βάση τον προϋπολογισμό του 2025, έχει αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου η νυχτερινή αποζημίωση των ενστόλων.
  • Από την 1η Απριλίου όλοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των ένστολων αυξάνονται κατά 30 ευρώ, ύστερα από την ανακοινωθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ.
  • Από την 1η Ιουλίου όλοι οι ένστολοι θα ενισχυθούν περαιτέρω με το επίδομα επικινδυνότητας, λαμβάνοντας ενίσχυση 100 ευρώ μηνιαίως.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο ασκείται κεντρικά από το οικονομικό επιτελείο, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού και όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά και ειδικά σε επίπεδο δηλώσεων.

Παράλληλα, σημειώνουν πως κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται είναι αποτέλεσμα συνολικού σχεδιασμού, που συμπεριλαμβάνει και μέτρα εξοικονόμησης δαπανών και σε κάθε περίπτωση υλοποιείται χωρίς να διαταραχθεί στο παραμικρό η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Ναυτιλίας και Υγείας, καθώς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνηγόρησαν στο αίτημα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Θα πρέπει να γίνουν ανάλογες αυξήσεις και στους αστυνομικούς μας και στους πυροσβέστες μας και στους λιμενικούς μας», ανέφερε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σέβεται όλους όσους φέρουν το εθνόσημο. Είναι βέβαιον ότι μετά τις αναγκαίες αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, για να ακολουθήσουν άμεσα οι αυξήσεις και για τα στελέχη της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδης.

Ρεπορτάζ – ΕΡΤNews: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Related Articles

Leave a Comment

Dream FM 90.6, ένας σταθμός ονειρεμένης ελληνικής μουσικής αλλά και ενημέρωσης πολυδιάστατης με lifestyle, υγεία, αθλητικά, κόσμος, συνεντεύξεις και πολλά άλλα. Συντονίσου κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.00 στην πρωινή πτήση. Η Σοφία Πλουτινάκη και ο Στράτος Κυδωνάκης κάθε πρωί 9 με 11 αναλύουν τη τοπική επικαιρότητα! Έγκαιρα και υπεύθυνα! και πολύ χιούμορ! Μόνο στο Dream 90,6. Απογείωση στις 09:00. Προσδεθείτε!!!!!!! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ο Νίκος Σουλιώτης μιξάρει μόνο επιτυχίες στο καλύτερο ραδιόφωνο της Κρήτης! Non stop mix στον Dream FM 90.6
 

Copyright @2025  All Right Reserved – Designed and Developed for Dream Fm 90.7