• 14 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

«Ο Ηρακλής μας είναι μαχητής και με την δύναμη του Θεού θα τον γράψει το άθλο του» – Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Οικογένεια

Μοίρες: Εικόνες που σοκάρουν… Εγκατέλειψαν κουταβάκια τα οποία τρέφονται από το νεκρό σώμα μιας κατσίκας

Κρήτη:Οι εκρήξεις φέρνουν έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με σακούλα στο κεφάλι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – 67χρονος άνδρας έχασε την ζωή του

«Εκρηκτικό κοκτέιλ» οι συνθήκες του επόμενου διημέρου: νοτιάδες 9 μποφόρ και 30 βαθμοί Κελσίου

Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη – Δείτε βίντεο

Αμάρι: Βλάβη και στο φράγμα Ποταμών – Χωρίς νερό οι παραγωγοί και οι καλλιέργειες

Κρήτη: Είχαν κάνει «επιστήμη» την κλοπή αγροτικών οχημάτων

Ηράκλειο: Ζήτησε και νέα προθεσμία ο 27χρονος «πιστολέρο»- Εξιτήριο για τον 33χρονο τραυματία

Vinkmag ad

Ερντογάν: Τουρκία και Λίβανος συμφωνούν να δράσουν μαζί στη Συρία

Vinkmag ad

[ad_1]

ανταπόκριση από την Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν.

Σε από κοινού δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης της εδαφική ακεραιότητας της Συρίας. «Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και του ενιαίου χαρακτήρα της Συρίας είναι ένα άλλο ζήτημα στο οποίο η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί ποτέ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανέφερε ότι «η Συρία εισήλθε σε μία νεά εποχή», είπε ότι Λίβανος και Τουρκία συμφωνούν ότι πρέπει να δράσουν μαζί ως δύο σημαντικοί γείτονες της Συρίας.

«Η σταθερότητα της Συρίας σημαίνει τη σταθερότητα της περιοχής. Ολόκληρη η περιοχή έχει υποφέρει από προβλήματα τα τελευταία 13 χρόνια. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Σύρους αδελφούς μας σε αυτή τη διαδικασία (σσ μετάβασης), όπως έχει κάνει από την αρχή της σύγκρουσης» δήλωσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενοw στις εξελίξεις στον Λίβανο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η ασφάλεια του Λιβάνου δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη σταθερότητα της περιοχής», παρατηρώντας ότι «περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στον Λίβανο».

Έστρεψε επίσης για μία ακόμη φορά τα βέλη του κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στον Λίβανο.

«Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η πίεση προς το Ισραήλ να συμμορφωθεί αυστηρά με την κατάπαυση του πυρός και να αποζημιώσει τον Λίβανο για τις ζημιές που προκάλεσε. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ενότητα και την εσωτερική ειρήνη του λιβανέζικου λαού» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημείωσε ακόμη ότι η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό του Λιβάνου ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις και θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη Σύνοδο της ομάδας D-8

Στο Κάιρο μεταβαίνει, αύριο Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην 11η Σύνοδο Κορυφής της ομάδας D-8, των οκτώ μεγαλύτερων μουσουλμανικών αναπτυσσόμενων χωρών.

Τίλος της Συνόδου είναι «Επένδυση στη νεολαία και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Διαμορφώνοντας την Οικονομία των του Αύριο», ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και ειδική σύνοδος για την κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο και θα έχει διμερείς επαφές γύρω από τις εξελίξεις στη Συρία.

Η ομάδα D-8 αποτελείται από οκτώ αναπτυσσόμενες ισλαμικές χώρες: Τουρκία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Μαλαισία, Νιγηρία και Πακιστάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

Στα 189 εκ ευρώ ο προυπολογισμός του Δήμου Λαρισαίων- Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο

Read Next

Θεσσαλονίκη: Τα νέα θεσμικά «οχυρά» για την προστασία των δημοσιογράφων από στρατηγικές αγωγές (SLAPPs) – Εκδήλωση του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular