• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Vinkmag ad

Εύκολα πιτσάκια με ψωμί του τοστ

Vinkmag ad



Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη λύση για σνακ, σας έχουμε την ιδανική. Δοκιμάστε να φτιάξετε εύκολα πιτσάκια του Άκη Πετρετζίκη με βάση από ψωμί του τοστ, σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον και πιπεριά. Ιδανικό finger food για πάρτι και όχι μόνο.

Υλικά:

Για τη βάση
6 φέτες ψωμί για τοστ, 150 γρ.
40 γρ. βούτυρο
Για τη σάλτσα
50 γρ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
10 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κ.γ. αλάτι
5 γρ. βασιλικό, φρέσκο
Για τη σύνθεση
¼ πράσινη πιπεριά
2 φέτες μπέικον, 40 γρ.
60 γρ. mix τυριών, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού στον πάγκο εργασίας τη μία δίπλα στην άλλη και κόβουμε την κάθε φέτα σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια ενός κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. (Αν δεν έχουμε κουπ πατ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολάκι.)
  3. Μεταφέρουμε τις κόρες του ψωμιού που αφαιρέσαμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ανοίγουμε την κάθε φέτα με έναν πλάστη ώστε να λεπτύνει και να γίνει τελείως επίπεδη.
  5. Αλείφουμε και τις 2 πλευρές με το βούτυρο και κόβουμε με ένα μαχαίρι την κάθε φέτα σε 3 κάθετα σημεία χωρίς να κόψουμε το κέντρο.
  6. Τυλίγουμε την κάθε φέτα σε χωνάκι και τη μεταφέρουμε σε μία φόρμα για muffins 6 θέσεων ώστε να μοιάζουν με «φωλίτσες».
  7. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  9. Ρίχνουμε τις κόρες του ψωμιού στον πολυκόφτη, χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα και αφήνουμε στην άκρη.
  10. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  11. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον ρίχνουμε και αυτόν.
  12. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το θρυμματισμένο ψωμί, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μοιράζουμε τη σάλτσα στα ψωμάκια.
  13. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπέικον, τα μοιράζουμε στα πιτσάκια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για το τυρί.
  14. Προσθέτουμε από πάνω το mix τυριών.
  15. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
  16. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
  17. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Κωνσταντίνος Φλώρος: Αναλαμβάνει σύμβουλος διοίκησης στον ΑΝΤ1

    Read Next

    Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular