• 11 Φεβρουαρίου, 2025

Εύκολη καροτόσουπα βελουτε για το κρύο



Τις τελευταίες μέρες οι χαμηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να αναζητούμε το απόλυτο «comfort food» που θα μας χορτάσει και θα μας ζεστάνει και αυτό δεν είναι άλλο από τη σούπα. Σήμερα σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη και εναλλακτική βελουτε σούπα από λαχανικά με πρωταγωνιστή το καρότο που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα με συνταγή του Τάσσου Αντωνίου.

Δείτε όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξετε την τέλεια καροτόσουπα!

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Εκτέλεση: 30 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Θερμίδες: 238

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση:

-Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
-Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.

Για το σερβίρισμα
-Στο γουδί αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπερίτσες. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Τα 7 μυστικά που δεν ξέρατε, για την τέλεια σούπα

1. Το μυστικό για μια τέλεια σούπα είναι να σιγοβράσει αρκετή ώρα. Έτσι, τα λαχανικά ή το κρέας της συνταγής γίνονται πολύ τρυφερά και σωστά μαγειρεμένα.

2. Ο ζωμός κότας, βοδινού ή λαχανικών θα δώσει μια επιπλέον γευστική νότα στη σούπα, οπότε τον προτιμούμε και τον χρησιμοποιούμε άφοβα, προσέχοντας, βέβαια, την αναλογία. Ο σωστός συνδυασμός είναι 4 φλιτζάνια σπιτικού ζωμού προς 1 φλιτζάνι νερού. Αν χρησιμοποιήσουμε ζωμό του εμπορίου, τότε ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και τις αναλογίες για την ετοιμασία του.

3. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε γάλα στη σούπα μας. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο και πάντα να είναι ζεστό πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να μη διακοπεί το βράσιμο με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Το ίδιο ισχύει αν θέλουμε να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος.

4. Τα φρέσκα λαχανικά της εποχής, μας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπους, τόσο λόγω της θρεπτικής τους αξίας όσο και γευστικά. Μερικά υλικά που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε σούπα είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι. Τα συγκεκριμένα πρέπει να τα σοτάρουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε, για να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν όλα τους τα αρώματα.

5. Η σωστή ποσότητα αλατιού κάνει τη διαφορά σε μια τέλεια σούπα. Πώς ξέρουμε, όμως, ότι προσθέσαμε τόσο αλάτι όσο πρέπει; Να ένα καλό μυστικό: ρίχνουμε λίγο αλάτι στην αρχή και την υπόλοιπη ποσότητα κατά διαστήματα, όσο αυτή θα μαγειρεύεται. Μια δοκιμή κάθε τόσο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πότε είναι αρκετό το αλάτι.

6. Φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά, λίγο γιαούρτι ή ακόμα και σάλτσα πέστο μπορούν να αναδείξουν τη γεύση και το άρωμα της σούπας μας, αρκεί να τα προσθέσουμε μόλις είναι έτοιμη, λίγο πριν τη σερβίρουμε.

7. Το γαρνίρισμα κάνει κι αυτό τη διαφορά. Μερικά κρουτόν, τριμμένο πικάντικο τυρί ή και λίγο προσούτο θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά και η σούπα θα φαίνεται και θα είναι ακόμα πιο λαχταριστή.

Διαβάστε περισσότερα μυστικά και δείτε όλες τις συνταγές στο mamapeinao.gr

Διαβάστε επίσης: Τυρόπιτα με 3 μόνο υλικά σε 10 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για πειθαρχικές διώξεις και Ωνάσεια σχολεία

    Read Next

    Μελέτη αποκαλύπτει την ανησυχητική σχέση μεταξύ πονοκεφάλου και κινδύνου αυτοκτονίας

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular