
Φτιάξτε μέσα σε λίγα λεπτά την πιο εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και γραβιέρα χωρίς φύλλο! Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και θα έχετε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή σνακ!
Υλικά:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
3 αυγά, μεσαία
120 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ταψί
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200 γρ. φέτα
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγά, 100 γρ. ελαιόλαδο και 80 γρ. γραβιέρα.
- Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα στο μπολ.
- Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη γραβιέρα, την υπόλοιπη φρυγανιά και 20 γρ. ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις συνατγές στο akispetretzikis.com