Ο κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα αγροδιατροφής στην Ελλάδα , DigiAgriFood , με συντονιστή το ΔΠΘ και την υποστήριξη του αγροτικού συλλόγου Δήμου Κομοτηνής, διοργάνωσε στην Κομοτηνή ημερίδα σχετικά με το αρδευτικό νερό, την αξιοποίηση και την ποιότητά του.
Αναλύθηκαν σύγχρονες τεχνικές άρδευσης και λίπανσης, όπως και διάφορα μέτρα αντιμετώπισης της διάχυτης ρύπανσης .
Ο μάνατζερ του DigiAgriFood, Γιάννης Αμαραντίδης δήλωσε πως ο κόμβος DigiAgriFood έχει ως στόχο από τη νέα χρονιά να πραγματοποιήσει σεμινάρια και για την αξιοποίηση του εδάφους , αλλά και τη συνδιοργάνωση εργαστηρίων ώστε να καταγράψει τις ανάγκες παραγωγών και να μπορεί στη συνέχεια να προτείνει λύσεις.
Η καθηγήτρια του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΔΠΘ Ιφιγένεια Γκάγκαλου τόνισε, πως η ποιότητα του νερού επηρεάζει την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και αντιστρόφως η αγροτική παραγωγή επηρεάζει τα αποθέματα και την ποιότητα του νερού . Για τον λόγο αυτόν όπως ανέφερε η κ. Γκάγκαλουν είναι πολύ σημαντικό πράγμα η κοινή γνώση και πρέπει να καταλάβουμε όλοι την κυκλικότητα στη χρήση του νερού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος