• 29 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Γυναίκα πήγε για αξονική και πέθανε λόγω της… βαφής των μαλλιών της

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Μαρτίου

Κρήτη: Τους αναζητούσαν και τους βρήκαν νεκρούς στο σπίτι τους

Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση 18χρονου μετά από επίθεση παρέας ανηλίκων

Θλίψη στην Κρήτη: Για τον 44χρονο Γιώργο Καμπουράκη άφησε πίσω του τρία παιδιά

Μεσαρά: Άγρια επίθεση 18χρονου σε 19χρονο στην πλατεία του χωριού – Του έσπασε τα δόντια

Νέα τραγωδία τρακτέρ: Νεκρός άνδρας που τον καταπλάκωσε το αγροτικό μηχάνημα

Κρήτη: Χτύπησε την σύζυγό του, πήρε το μόλις 8 ημερών βρέφος κι έφυγε με το αυτοκίνητο!

Βίντεο ντοκουμέντο: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ατύχημα, χτυπώντας ΙΧ με νεαρούς

Βαρύ πένθος στην Κρήτη για τον 33χρονο Βασίλη που βρέθηκε νεκρός στο πλοίο

Γυναίκα πήγε για αξονική και πέθανε λόγω της… βαφής των μαλλιών της

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Μαρτίου

Vinkmag ad

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος παραδέχεται ότι δημοσιογράφος έλαβε εκ παραδρομής ενημέρωση για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Vinkmag ad


Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού The Atlantic συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής στους παραλήπτες ενημέρωσης για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας και ουσιαστικά για γκάφα ολκής, η οποία διερευνάται.

«Στην παρούσα φάση φαίνεται πως η αλυσίδα μηνυμάτων που αναφέρεται στο άρθρο είναι αυθεντική και διερευνούμε το πώς προστέθηκε κατά λάθος ένας αριθμός» στους παραλήπτες, δήλωσε ο Μπράιαν Χιουζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα σήμερα, ο δημοσιογράφος Τζέφρι Γκόλντμπεργκ αποκάλυψε σε μακροσκελές άρθρο του πως είχε προστεθεί σε ομάδα παραληπτών κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων στην πλατφόρμα Signal, λαμβάνοντας το λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της 15ης Μαρτίου εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

«Ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Χέγκσεθ μου έστειλε το σχέδιο επίθεσης» δύο ώρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών «σχετικά με τα όπλα, τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα», γράφει ο Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, αρχισυντάκτης του περιοδικού The Atlantic.

Εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν με ενημέρωση που είχε στις 11 Μαρτίου από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικ Γουόλτς μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών λόγω της εμπιστευτικότητας που υπόσχεται. Δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε ένα μήνυμα που αναφερόταν σε «συντονισμό» δράσης κατά των Χούθι.

Σύμφωνα με τον Γκόλντμπεργκ, η λίστα των παραληπτών περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον επικεφαλής της CIA Τζον Ράτκλιφ. Δήλωσε πως μέχρι τις 15 Μαρτίου, ελάμβανε ενημέρωση από κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, για τα επικείμενα πλήγματα στην Υεμένη. «Δεν μπορούσα να πιστέψω πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου θα ήταν τόσο απρόσεκτο ώστε να συμπεριλάβει τον αρχισυντάκτη του περιοδικού The Atlantic» σε τέτοιες εμπιστευτικές συζητήσεις, συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος Τζέφρι Γκόλντμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Κοζάνη: Κυνήγι τρούφας στο Βόιο- Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και των μανιταριών

    Read Next

    Βίντεο ντοκουμέντο: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ατύχημα, χτυπώντας ΙΧ με νεαρούς

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular