• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι – Βίντεο και Φωτογραφίες από τη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Vinkmag ad

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 2,5 δισεκ. δολαρίων για το Κίεβο

Vinkmag ad


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, καθώς χρησιμοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες του στην προεδρία για να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο πριν αναλάβει καθήκοντα ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Κατόπιν οδηγιών μου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ακατάπαυστα για να ενισχύσουν τη θέση της Ουκρανίας σ’ αυτό τον πόλεμο στην υπόλοιπη διάρκεια της παραμονής μου στην προεδρία», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Η ανακοίνωση του Μπάιντεν περιλαμβάνει 1,25 δισεκατομμύριο σε στρατιωτική βοήθεια από τα αποθέματα των ΗΠΑ και ένα πακέτο 1,22 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Πρωτοβουλίας Στρατιωτικής Βοήθειας για την Ουκρανία (USAI), το τελευταίο πακέτο της USAI κατά την προεδρία Μπάιντεν.

Στο πλαίσιο της USAI, η προμήθεια του στρατιωτικού εξοπλισμού γίνεται από την αμυντική βιομηχανία ή από εταίρους μάλλον, παρά από τα αποθέματα των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να φθάσει στο πεδίο της μάχης.

Στη δήλωσή του, ο Μπάιντεν αναφέρει πως η νέα βοήθεια θα παράσχει στην Ουκρανία «άμεση ροή δυνατοτήτων τις οποίες εξακολουθεί να χρησιμοποιεί με σπουδαία αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης και πιο μακροπρόθεσμες προμήθειες αντιαεροπορικής άμυνας, πυροβολικού και άλλων κρίσιμης σημασίας οπλικών συστημάτων».

Στα σχεδόν τρία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος, η Ουάσινγκτον έχει παράσχει συνολική βοήθεια 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, όμως είναι αβέβαιο αν η βοήθεια θα συνεχισθεί με αυτό τον ρυθμό από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Μπάιντεν ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στη διαδικασία για να παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, χιλιάδες ρουκέτες και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα «που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες της Ουκρανίας καθώς μπαίνει στο χειμώνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Δημήτρης Σούρας: Απλή και σεμνή, η επιμνημόσυνη δέηση για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του

    Read Next

    Το Πανεπιστήμιο Πειραιά βράβευσε τους άριστους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών και τους ερευνητές

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular