
Η εξαγγελία πολυήμερων κινητοποιήσεων και η πρώτη μέρα αυτών, φαίνεται ότι έφερε το επιθυμητό για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα, δηλαδή να μην ανοίξει η 6η χειρουργική αίθουσα χωρίς επιπλέον προσωπικό.
Η 6η αίθουσα θα λειτουργήσει μόνο την τρέχουσα εβδομάδα, δεδομένου ότι ήδη χθες ακυρώθηκαν τουλάχιστον 5 χειρουργικές επεμβάσεις και η λίστα αναμονής μόνο για το Βενιζέλειο ξεπερνάει τους 3000 ασθενείς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η έλλειψη προσωπικού, η αδυναμία κάλυψης βαρδιών σε διάφορα τμήματα, η αδυναμία χορήγησης των χρωστούμενων αδειών και ρεπό και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας που απορρέουν από αυτήν την κατάσταση.
Είχε προηγηθεί επιστολή εργαζομένων του χειρουργικού και του αναισθησιολογικού τμήματος σύμφωνα με την οποία “οι συνθήκες εργασίας παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, τα επιστημονικά πρωτόκολλα και τον κανονισμό λειτουργίας του χειρουργείου“.
Η διοίκηση του Βενιζελείου δεσμεύτηκε ότι η 6η αίθουσα θα λειτουργήσει μόνο όταν θα εξασφαλιστεί το απαιτούμενο προσωπικό και η εκπαίδευσή του.
Οι εργαζόμενοι ωστόσο προετοιμάζουν ήδη την επόμενη παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος