• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 17χρονος «πιστολέρο» της Ικάρου

Με πυροβόλησαν την ώρα που τραγουδούσα, λέει ο Βασίλης Σκουλάς και εναντιώνεται στις μπαλωθιές

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Vinkmag ad

Η εύκολη συνταγή για σοκολατένια cinnamon rolls

Vinkmag ad


Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη.

Η εύκολη συνταγή για σοκολατένια cinnamon rolls

(Pexels)

Αν θέλετε να φτιάξετε λαχταριστά σοκολατένια cinnamon rolls, σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή. Μια σοκολατένια εκδοχή για τα κλασικά και αγαπημένα ρολάκια κανέλας με σπιτική ζύμη και σιρόπι σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
9 γρ. ξηρή μαγιά
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι
600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κακάο
100 γρ. βούτυρο
ηλιέλαιο, για το μπολ
150 γρ. νερό
150 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. κακάο
50 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. κανέλα
50 γρ. τρούφα σοκολάτας
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα και τη μαγιά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια, το προσθέτουμε και αυτό, και χτυπάμε για ακόμα 6-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα μπολ και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη.
  5. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
  6. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο.
  7. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  10. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφήνουμε στην άκρη.
  11. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 40×60 εκ. με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.
  12. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια με την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
  13. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και τυλίγουμε σε ρολό από πάνω προς τα κάτω.
  14. Κόβουμε σε 12 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 28×36 εκ. προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
  15. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  16. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170°C στον αέρα.
  17. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  18. Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.
  19. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Έκρηξη στους Αμπελόκηπους: Προφυλακιστέα η 30χρονη που συνελήφθη μετά την έκρηξη στο διαμέρισμα

    Read Next

    Νέο μεγάλο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοινώνει το Foreign Office

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular