• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Στα «μαύρα» σκοτάδια ο Κόκκινος Πύργος και το μισό Τυμπάκι

Kρήτη: Συνελήφθη 39χρονος για απειλή και εκδικητική πορνογραφία – Καταδίωκε την πρώην σύντροφό του από το 2023

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με το μαχαίρι που εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο και καφετέρια

Στο Βενιζέλειο 11χρονο παιδάκι με τη μητέρα του μετά το τροχαίο στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο ΠΑΓΝΗ… Ενός λεπτού σιγή από τους χειρουργούς στη μνήμη του μικρού Άγγελου

Hράκλειο: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, «χτύπησε» δίκυκλο και εγκατέλειψε τους δύο τραυματίες

Σεισμοί: Ενημερωνόμαστε και διατηρούμε την ψυχραιμία μας (Βίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηρακλείου – Μεσαρά – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο

Η παγκόσμια δυναμική της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη Βουλή


Mία εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση για την παγκόσμια δυναμική της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας στο διεθνές περιβάλλον με θέμα «Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργία στο διεθνές περιβάλλον», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Στην Επιτροπή παρέστησαν και ενημέρωσαν ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ουνέσκο (UNESCO) και ο κ. Γεώργιος Καλαμαντής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συμμετέχοντες μίλησαν για την δυναμική της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στο διεθνές περιβάλλον και ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των προσκεκλημένων και των μελών της Επιτροπής αναφορικά με πλήθος ζητημάτων που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων των κ.κ. Κουμουτσάκου και Καλαμαντή, όπως η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, η αλλαγή της χρήσης της Αγιάς Σοφιάς και της Μονής της Χώρας, αλλά και οι υποψηφιότητες των Μινωικών Ανακτόρων και του Ολύμπου για την ένταξή τους στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ειδικότερα, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε αναφορά στο θετικό για την χώρα μας διεθνές κλίμα ως προς το ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, έχουν αρχίσει ακόμα και μεγάλα κράτη, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, να επιστρέφουν πολιτιστικά αγαθά σε διάφορες χώρες, καθώς και ότι υπάρχει μεταβολή στην κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας.

Ως προς το ζήτημα της καθιέρωσης της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να αναδείξουμε τα σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της γλώσσας μας, όπως τη διαχρονία της και την παρουσία της μέσα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η Επιτροπή μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πεδίο ανάδειξης καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον Ελληνισμό, όπως αυτά που συζητήσαμε σήμερα και σχετίζονται με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Χώρας μας και το πως αυτή αναδεικνύεται στο διεθνές περιβάλλον. Είχαμε την σπάνια ευκαιρία να ενημερωθούμε αρμοδίως για τα σχετικά θέματα τόσο από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπό μας στην UNESCO, όσο και από το Υπουργείο Πολιτισμού.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

    Read Next

    Κίνα – Βιομηχανική παραγωγή: Αύξηση 2,2% στα έσοδα από τις πωλήσεις των εταιριών τον Οκτώβριο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular