• 3 Φεβρουαρίου, 2025

Η vegan εκδοχή του παραδοσιακού φαγητού από τον Γιώργο Τσούλη


Βήμα βήμα πώς θα το φτιάξετε!

Γιουβέτσι μανιταριών: Η vegan εκδοχή του παραδοσιακού φαγητού από τον Γιώργο Τσούλη

(Youtube/ Giorgos Tsoulis)

Ο chef Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα αγαπημένο ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό σε vegan εκδοχή. Γιουβέτσι μανιταριών, γευστικό και μυρωδάτο.

Υλικά για γιουβέτσι μανιταριών

  • 200 γρ. μανιτάρια portobello, καθαρισμένα και κομμένα στα οκτώ
  • 400 γρ. λευκά μανιτάρια , κομμένα στα τέσσερα
  • 250 γρ. κρεμμύδια για στιφάδο, κομμένα στη μέση
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 550 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε και τα δύο είδη μανιταριών σε δόσεις και τα σοτάρουμε για περίπου 3 με 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Κάθε δόση που ετοιμάζεται, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την καθαρίσουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών.
  7. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 με 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα.
  8. Στα τελευταία 5 με 10 λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, διορθώνουμε το αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί, και σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό.

Tips:

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες ποικιλίες μανιταριών, όπως πορτσίνι ή σιτάκε.
  • Επίσης αν η κατσαρόλα σας είναι αρκετά μεγάλη μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα στο βίντεο και να σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά να βάλετε όλα τα μανιτάρια μέσα.

Διαβάστε επίσης: Η ζεστή σαλάτα που δεν θυμίζει καμία άλλη που έχετε φάει


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Συνολάκης: Δεν αποκλείεται μικρή έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη

    Read Next

    Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο Τομέα την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular