• 5 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 17χρονος «πιστολέρο» της Ικάρου

Με πυροβόλησαν την ώρα που τραγουδούσα, λέει ο Βασίλης Σκουλάς και εναντιώνεται στις μπαλωθιές

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Vinkmag ad

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για δότη μυελού των οστών για μαθητή

Vinkmag ad



Το σχολείο ζητά τη βοήθεια του κοινού για να βρεθεί δότης μυελού των οστών για έναν μαθητή της έκτης τάξης που πάσχει από πρωτοπαθή ανοσοεπάρκεια

Έκκληση απευθύνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, ώστε να βρεθεί δότης μυελού των οστών για τον μαθητή Γ.Ε. της Στ’ τάξης του σχολείου, ο οποίος πάσχει από πρωτοπαθή ανοσοεπάρκεια, η οποία ονομάζεται χρόνια κοκκιοματώδης νόσος.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο οργανισμός του παιδιού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει λοιμώξεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σοβαρές, και αυτό είναι επικίνδυνο για τη ζωή του, ενώ η μοναδική θεραπεία είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Σημειώνεται, δε, ότι από την ίδια νόσο έπασχε και ο αδελφός του, για τον οποίο ευτυχώς βρέθηκε δότης, έγινε η μεταμόσχευση και τώρα το παιδί θεραπεύτηκε. «Δυστυχώς για τον δικό μας μαθητή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συμβατός δότης στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ποιοι μπορούν να γίνουν υποψήφιοι δότες

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι ή υποψήφιες δότες ή δότριες πρέπει να είναι από 18 έως 45 ετών. Σε πρώτη φάση δίνουν δείγμα σάλιου και έτσι εντάσσονται στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αν βρεθεί κάποιος ή κάποια συμβατός/η δότης ή δότρια με κάποιον ή κάποια ασθενή, η διαδικασία είναι απλή γιατί λαμβάνονται από το αίμα του πιθανού δότη τα αιμοποιητικά κύτταρα που χρειάζονται. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη λήψη αιμοπεταλίων, μόνο που γίνεται μόνο μια φορά.

Δείγμα σάλιου μπορούν να δώσουν όσοι το επιθυμούν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τις καθημερινές από τις 7.00 έως τις 14.00, στα εξωτερικά ιατρεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Source link

    Read Previous

    Ξεκινά την Τετάρτη η «μάχη» του προϋπολογισμού – Οικονομία και τραπεζικό σύστημα στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

    Read Next

    Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός διατάσσουν την δημιουργία μίας αποστρατικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular