• 15 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

O επικίνδυνος… στύλος της Πίζας στο Ηράκλειο (Φωτο)

Τρόμος για ιερέα στην Εθνική Οδό όταν λαμπάδιασε το αυτοκίνητό του εν κινήσει (Βίντεο)

Νέα «καραβιά» με μετανάστες εντοπίστηκε κοντά στους Καλούς Λιμένες

Aνατροπή οχήματος κοντά στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Τραγικό: Αν ο Γιόχαν είχε αντέξει ένα ακόμα τέταρτο θα είχε σωθεί

Ισχυρός σεισμός νότια της Κρήτης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 14 Μαρτίου

Kρήτη: Στον Άγιο Νικόλαο θα έρθει για προετοιμασία ο χρυσός ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου

Χανιά: Σηκώνεται ελικόπτερο για τη μεταφορά της σορού του 21χρονου Γιόχαν – Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που βρέθηκε (Φωτο)

Σε… κλοιό ειδικών δυνάμεων το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Εκρηκτικά, πυροβολισμοί και όμηροι στη μεγάλη άσκηση (Φωτο)

O επικίνδυνος… στύλος της Πίζας στο Ηράκλειο (Φωτο)

Τρόμος για ιερέα στην Εθνική Οδό όταν λαμπάδιασε το αυτοκίνητό του εν κινήσει (Βίντεο)

Vinkmag ad

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου

Vinkmag ad

[ad_1]

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου ως ημέρα προσφορών Black Friday, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως και τις 18.00, γνωστοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 187Α, ο νέος νόμος 5157/2024, με βάση τον οποίο έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και έτσι άλλαξε το πλαίσιο για την λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΣΘ διευκρινίζει ότι με τη νέα διάταξη, η Κυριακή που ακολουθεί την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου (δηλαδή την ημέρα που εθιμικά έχει καθιερωθεί ως ημέρα προσφορών Black Friday και φέτος συμπίπτει με την 29-11-2024), είναι η 1η Δεκεμβρίου 2024 και συνακόλουθα, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να παραμείνουν ανοικτά κατά την συγκεκριμένη Κυριακή.

Μάλιστα, με τον νέο νόμο, η δεύτερη τροποποίηση που επέρχεται αφορά στο ρεπό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα καταστήματα τις Κυριακές. Έτσι, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, πλέον η συγκεκριμένη ημέρα ανάπαυσης, κατά ρητή αναφορά πλέον του νόμου, θα χορηγείται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας που ξεκινάει την Κυριακή που λειτουργούν τα καταστήματα.

Η αμοιβή των εργαζόμενων που απασχολούνται τις συγκεκριμένες Κυριακές παραμένει όπως ορίζεται στην εργατική νομοθεσία, με προσαύξηση κατά 75% του νομίμου ημερομισθίου τους (ΚΥΑ 8900/1946 και ΚΥΑ 25825/1951, άρθρο 2 νδ 3755/1957 και άρθρο 2 ν. 435/1976).

ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

Σοκαρισμένη με τον θάνατο του Δημήτρη Σούρα – «Κάτι άλλο παρουσιάζουμε»

Read Next

Διαδικτυακό μπούλινγκ και απειλές σε 12χρονο κορίτσι από συμμαθητές της

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular