
Το Χριστουγεννιάτικο Flamenco Gala της Yota Baron με τίτλο «ZAMBOMBA» έρχεται και φέτος στην Ελλάδα για τρεις μαγικές, ζεστές βραδιές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Υπάτη, 19, 21 και 22 Δεκεμβρίου 2024.
“Zambomba” είναι το μουσικό κρουστό όργανο, με το οποίο συνοδεύουν τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων στη Λατινική Αμερική και στην Ισπανία. Με την ίδια λέξη περιγράφεται και αυτή καθαυτή η Χριστουγεννιάτικη συνάθροιση, όπου τραγουδούν τα λεγόμενα «villancicos» (κάτι σαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα).
Φέτος η διοργάνωση γιορτάζει τα 14 χρόνια από την πρώτη Zambomba στην Αθήνα και ξανασυγκεντρώνεται για να στηρίξει το έργο του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου στο Χαϊδάρι.
-Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 21.00, Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη)
-Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, στις 20.00, Τόπος Τεχνών Χώρα (Λελέικα Υπάτης)
-Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 17.00 και στις 21.00, Playground for the Arts (Βουτσαρά 4-6, Αθήνα)
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Χορός: Ελένη Γερμάνη, Φανή Δεμέστιχα, Τζέσικα Καϊμπαλή, Μαρία Μανδραγού, Θέτις Μισίου, Νιόβη Μπένου, Φλώρα Τσουκαλά, Marcos Jimenez
Κιθάρα: Κοσμάς Δαμιανίδης, Τραγούδι: Yota Baron & guests, Κρουστά: Στάθης Παρασκευόπουλος / Pedro Fabián, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Yota Baron
Η YotaBaron (Γιώτα Ηρωίδου) γεννήθηκε στις Σέρρες. Τα ακούσματα και οι επιρροές της από μικρή ηλικία περιλάμβαναν από παραδοσιακή και λαϊκή μέχρι εκκλησιαστική μουσική, αφού η μισή της οικογένεια ήταν μουσικοί που έπαιζαν σε πανηγύρια την υπαίθρου και έπειτα μεγάλωσε σε ίδρυμα θηλέων στο οποίο διδάχθηκε Βυζαντινή Μουσική. Σπούδασε χορό flamenco στη σχολή της Ντιάνας Θεοδωρίδου, στη σχολή Estrella και έκανε επιπλέον μαθήματα με maestros του είδους όπως Israel Galvan, Javier Baron, Rosario Toledo, Mercedes Ruiz, Blanca del Rey, Joaquin Grilo, Leonor Leal σε Ελλάδα και Ισπανία. Ξεκίνησε να μελετάει τραγούδι flamenco από το 2004 και να το διδάσκεται στα ταξίδια της στο Jerez και τη Σεβίλλη. Από το 2007 ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά για χορό flamenco με τη μεγάλη επιρροή του σπουδαίου χορευτή flamenco Andres Marin. Από το 2010 παραδίδει μαθήματα τραγουδιού σε χορευτές, τραγουδιστές και ερασιτέχνες του είδους σε διάφορες σχολές ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και Ισπανούς χορευτές και μουσικούς flamenco σε παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Από το 2010 διοργανώνει τη Zambomba Flamenca και από το 2017 διοργανώνει το Hola Flamenco Festival στην Αθήνα και το Vamos Flamenco Camp στην Κρήτη.
Το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο είναι ένα ίδρυμα φροντίδας κοριτσιών που είτε δεν έχουν οικογένεια, είτε η οικογένειά τους δεν μπορεί να τους παρέχει την ανάλογη φροντίδα. Στεγάζει πάνω από 30 παιδιά ηλικίας από 3-23 ετών και καλύπτει τις ανάγκες τους σε στέγαση, σίτιση, υγεία, μόρφωση, διασκέδαση και αγάπη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος