Κρήτη: Στον εισαγγελέα σήμερα το ζευγάρι για τη φρικτή κακοποίηση του τρίχρονου αγοριού
Σε άρθρο της, η Corriere della Sera αναφέρεται σε αύξηση «μεταναστών πολυτελείας» από διάφορες χώρες – μεταξύ αυτών, και την Κύπρο. Αναλυτικά, το 2023 σημειώθηκαν αλλαγές τόπου φορολογικής κατοικίας από Αντίγκουα (2), Μπαχάμες (4), Μπαρμπάντος (3), Παναμάς (30) και Κύπρος (69). Για τις τελευταίες δύο χώρες, πρόκειται για τον «υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ», σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής
Η Corriere della Sera τονίζει πως «μεταφέροντας τη φορολογική τους κατοικία στην Ιταλία, για όλα τα εισοδήματα που αποκτούν στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως αξίας, (οι ενδιαφερόμενοι) επωφελούνται από έναν ενιαίο φόρο» ύψους 200.000 ευρώ. Δηλαδή «για όσους έχουν εισοδήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι μετακινούνται σε καθεστώς μηδενικού φόρου. Και δεδομένου ότι με την αγορά ενός ακινήτου στην Ιταλία το όφελος από αυτόν τον παραδεισένιο φόρο παρατείνεται από 5 σε 10 χρόνια, αυτή η θέση των πλούσιων μεταναστών διοχετεύει τεράστια κεφάλαια σε υπερπολυτελή κατοικία: στην αγορά του Μιλάνου πρόκειται για “πλημμύρα”».
Σύμφωνα με τον Μάριο Μπρέλια, πρόεδρο του ερευνητικού κέντρου Scenari immobiliari «θα έλεγε κανείς ότι η πόλη βαδίζει πραγματικά προς το να γίνει, κατά την αντίληψη των «Σκρούτζ Μακ Ντακ», ένα είδος φορολογικού παραδείσου, όπου μπορούν να μεταφέρουν την κατοικία τους για να επωφεληθούν από τον ενιαίο φόρο, ο οποίος τους υποχρεώνει να πληρώσουν ένα γελοίο ποσό σε σύγκριση με τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία».
Η εφημερίδα ολοκληρώνει πως το φορολογικό όφελος «αγγίζει επίσης τα μέλη της οικογένειας, με μακροσκοπικά πλεονεκτήματα και φόρο 25.000 ευρώ. Ο αριθμός των αγορών και των πωλήσεων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ανέρχεται στο 6% του συνόλου, αλλά η αξία τους διογκώνεται δυσανάλογα».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος