• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Vinkmag ad

Ιωάννινα: Μια νέα εναλλακτική για τα ταξίδια στην ‘Ηπειρο και το Ιόνιο οι πτήσεις με υδροπλάνο (video)

Vinkmag ad


Μια νέα εναλλακτική για τα ταξίδια θα αποτελέσουν σύντομα τα υδροπλάνα καθώς ήδη ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις από τα Ιωάννινα προς την Αμφιλοχία από την εταιρεία Hellenic Seaplanes.

Σκοπός είναι, σύμφωνα με τον Νικόλαο Χαραλάμπους, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να εξεταστούν οι υποδομές που υπάρχουν, οι τυχόν ελλείψεις να αντιμετωπιστούν και να εξοικειωθούν οι πιλότοι στις προσγειώσεις και απογειώσεις.

Η Hellenic Seaplanes, χρησιμοποιεί τα αμφίβια υδροπλάνα αξιοποιώντας ένα υβριδικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας παράλληλα και τα υδατοδρόμια και τα αεροδρόμια. Σε αυτή την φάση τα υδροπλάνα ξεκινούν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Το πλάνο της εταιρείας είναι, όταν ολοκληρωθούν και τα υδατοδρόμια στην Κέρκυρα, το υδροπλάνο να πραγματοποιεί ημερήσια πτήση με αφετηρία τα Γιάννενα, ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα, δρομολόγια προς Παξούς, Αμφιλοχία και τους υπόλοιπους προορισμούς του Ιονίου.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν τα δρομολόγια πριν το τέλος του έτους και ως τις αρχές της νέας χρονιάς να εγκαινιαστεί και το υδατοδρόμιο στα Ιωάννινα.

Η επιστροφή των υδροπλάνων στα Ιωάννινα έγινε δεκτή με ικανοποίηση και χαρά από τις τοπικές αρχές και τους τουριστικούς φορείς που εκτιμούν ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η ύπαρξη αδειοδοτημένου υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes σε αυτήν, προσθέτει μια σημαντικότατη υπεραξία, καθώς με τη χρήση αυτού του νέου μεταφορικού μέσου θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής ένας πρωτοποριακός και άκρως ελκυστικός τρόπος μετακίνησης, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης. Πιο συγκεκριμένα, τα Γιάννενα θα μπορούν να συνδεθούν απευθείας με την Κέρκυρα, την Πάτρα , τους Παξούς και ίσως αργότερα με την Κροατία, την Αλβανία και την Ιταλία».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, είπε ότι «Είναι πολύ σοβαρή η προσπάθεια και μπορεί τα υδροπλάνα να παίξουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών Χρήστος Τάτσης, ανέφερε ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που παρέχει μία νέα δυνατότητα μετακίνησης. «Θα βοηθήσει στην οικονομική ζωή του τόπου. Ο Δήμος κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την μέρα αυτή την περιμέναμε χρόνια. «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του τόπου», σημείωσε.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Κοσμά

Φωτογραφίες/Video: Γιώργος Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης Παλληνης

    Read Next

    Ά. Διαμαντοπούλου στο ΕΡΤNews: Το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στο Κέντρο – Το debate έδειξε ότι έχουμε ρίζες

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular