Home Ελλάδα Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Καθαρά Δευτέρα και την Τρίτη, σημαντική άνοδος την Πέμπτη – Η πρόγνωση από την Α.Τυράσκη

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Καθαρά Δευτέρα και την Τρίτη, σημαντική άνοδος την Πέμπτη – Η πρόγνωση από την Α.Τυράσκη

by 907@dreamfm.gr
2 minutes read

[ad_1]

Ένα σύντομο χειμωνιάτικο διάλειμμα θα κάνει ο καιρός σήμερα Καθαρά Δευτέρα και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, με τοπικές βροχές, θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο από την Τετάρτη προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού, εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να φτάσουν στα επίπεδα των 20 βαθμών και, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει, θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά ανοιξιάτικο σκηνικό.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο και δυτικό Αιγαίο και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει έως 14 με 15 και τοπικά στα δυτικά, το νότιο Αιγαίο και την Κρήτη έως 16 με 17 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

Την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά και νότια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Related Articles

Leave a Comment

Dream FM 90.6, ένας σταθμός ονειρεμένης ελληνικής μουσικής αλλά και ενημέρωσης πολυδιάστατης με lifestyle, υγεία, αθλητικά, κόσμος, συνεντεύξεις και πολλά άλλα. Συντονίσου κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.00 στην πρωινή πτήση. Η Σοφία Πλουτινάκη και ο Στράτος Κυδωνάκης κάθε πρωί 9 με 11 αναλύουν τη τοπική επικαιρότητα! Έγκαιρα και υπεύθυνα! και πολύ χιούμορ! Μόνο στο Dream 90,6. Απογείωση στις 09:00. Προσδεθείτε!!!!!!! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ο Νίκος Σουλιώτης μιξάρει μόνο επιτυχίες στο καλύτερο ραδιόφωνο της Κρήτης! Non stop mix στον Dream FM 90.6
 

Copyright @2025  All Right Reserved – Designed and Developed for Dream Fm 90.7