• 13 Φεβρουαρίου, 2025

Κομοτηνή: Συλλαλητήριο δημοσίων υπαλλήλων με κεντρικό αίτημα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού


Δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορους κλάδους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής υπό την οργανωτική αιγίδα του νομαρχιακού τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, του οποίου η πρόεδρος, Μεταξία Σουλιώτη, στην ομιλία της, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Μετά από δεκαπέντε πέτρινα χρόνια ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την αξιοπρέπειά μας”.

Όπως είπε, “ο αγώνας για την επιβίωση είναι καθημερινός” καθώς οι εργαζόμενοι “βιώνουμε ήδη με τον πιο οξυμένο τρόπο τις συνέπειες της απελευθέρωσης, μέσω του χρηματιστηρίου, της ενέργειας και της ακρίβειας, που σαρώνουν τα λαϊκά εισοδήματα, καθώς το κόστος ζωής διαρκώς αυξάνεται, ενώ οι μισθοί παραμένουν απελπιστικά χαμηλοί και οι περικοπές έφτασαν στο 40% ως η παρακαταθήκη των μνηνονιακών χρόνων”. Έκανε δε λόγο για “εμπαιγμό” την κυβέρνηση και “αυξήσεις – κοροϊδία της τάξης των 12 ευρώ τον μήνα καθαρά από 1/4/2025”. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “κατεδαφίζει και τα τελευταία υπολείμματα του κοινωνικού κράτους σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση”.

Η ίδια απαρίθμησε τις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας 20% άμεσα, “για να ζούμε με αξιοπρέπεια”.
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016–2017.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμία περικοπή στο επίδομα ανεργίας.
  • Καμία αντικατάσταση των αιρετών στα πειθαρχικά συμβούλια από διορισμένα μέλη.
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, όπως τους χαρακτήρισε – μνημονιακών νόμων και διατάξεων, καθώς και κατάργηση “όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση” – Επαναφορά του Ν. 1264/82.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση Δημόσιου Οργανισμού και Φορέα.
  • Αύξηση του επιδόματος παραμεθορίου στα 300 ευρώ (αφορολόγητα).
  • Επαναφορά της επιδότησης αγοράς κατοικίας ως κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής εργαζομένων στην παραμεθόριο.
  • “Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές συγκρούσεις. Καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Να κλείσουν τώρα οι ξένες βάσεις. Να επιστρέψουν όλοι οι στρατευμένοι μας που βρίσκονται εκτός συνόρων”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Κυβερνητικές πηγές: «Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του επέλεξαν να γίνουν ένα με τους πιο γνήσιους εκφραστές του λαϊκισμού»

    Read Next

    Ηλεία: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας στο Ρουπάκι

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular