• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι – Βίντεο και Φωτογραφίες από τη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Vinkmag ad

Κομοτηνή: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αναδεικνύει την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής

Vinkmag ad


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Πάνδροσο Κομοτηνής, είναι ένας όμορφος χώρος όπου οι επισκέπτες και επισκέπτριες μπορούν να ενημερωθούν σφαιρικά για το περιβάλλον. Στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο που παλιότερα στέγαζε το κοινοτικό κατάστημα της Πανδρόσου.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη της βιοποικιλότητας της περιοχής της Ροδόπης και των γεωφυσικών και οικολογικών ιδιαιτεροτήτων της, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ο κ.Σωκράτης Γρηγορόπουλος υπεύθυνος του μουσείου και για τις ξεναγήσεις μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το έργο του μουσείου και όσα μπορεί να δει κανείς.

«Εκπροσωπώ την οικολογική ομάδα Ροδόπης, από το 2012 έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο με το δήμο Κομοτηνής και μέχρι το 2032 διαχειριζόμαστε αυτό το Μουσείο. Δεν έχει ταριχευμένα ζώα όπως τα παλιά μουσεία, είναι σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η όλη ξενάγηση γίνεται με προβολή βίντεο, με κουβέντα, με διάφορα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, με ήχους. Το μουσείο έχει δύο κεντρικές αίθουσες, η μία είναι αυτή που μιλάμε για χερσαία οικοσυστήματα και η άλλη μιλάμε για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Εκείνο που θέλουμε να καταλάβουν οι επισκέπτες όλων των ηλικιών, είναι ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων», όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γρηγορόπουλος.

Παράλληλα ομάδα φοιτητών από το κέντρο εθελοντισμού του δήμου Κομοτηνής, «εξάγωνο», και συγκεκριμένα η ομάδα του περιβάλλοντος που βρέθηκε στο μουσείο, έδωσε τη δική της προοπτική αναφορικά με το μουσείο και το περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Αναβάλλεται η αποψινή συναυλία του

    Read Next

    Με ρεκόρ Γκίνες ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Αγώνων με Drones στο Ριάντ (video)

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular