Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Τα Tips του Άκη Πετρετζίκη.

Αν θέλετε μια διαφορετική συνταγή για κουραμπιέδες ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης αντικαθιστώντας το αμύγδαλο! Μια παραλλαγή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού των Χριστουγέννων που θα αγαπήσετε!
Υλικά:
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
300 γρ. βούτυρο
140 γρ. άχνη ζάχαρη
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. κονιάκ
30 γρ. ανθόνερο
Για το πασπάλισμα
1-2 κ.σ. ανθόνερο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα τρίτο ταψί, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά να κρυώσουν.
- Χοντροκόβουμε τα φιστίκια σε μια επιφάνεια κοπής και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα φιστίκια, το κονιάκ και το ανθόνερο.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό για περίπου10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Φοράμε γάντια (για να μην περάσει η θερμότητα από τα χέρια μας στο βούτυρο) και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
- Πλάθουμε περίπου 38 κουραμπιέδες των 30 γρ. και τους μοιράζουμε στα 2 ταψιά.
- Πατάμε το κέντρο τους με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
- Μεταφέρουμε ένα-ένα ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Ψεκάζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com