• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Vinkmag ad

Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης – OK! Magazine

Vinkmag ad


Τα Tips του Άκη Πετρετζίκη.

Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης

Αν θέλετε μια διαφορετική συνταγή για κουραμπιέδες ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης αντικαθιστώντας το αμύγδαλο! Μια παραλλαγή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού των Χριστουγέννων που θα αγαπήσετε!

Υλικά:

150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
300 γρ. βούτυρο
140 γρ. άχνη ζάχαρη
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
40 γρ. κονιάκ
30 γρ. ανθόνερο
Για το πασπάλισμα
1-2 κ.σ. ανθόνερο
200 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα τρίτο ταψί, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά να κρυώσουν.
  5. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια σε μια επιφάνεια κοπής και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
  7. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα φιστίκια, το κονιάκ και το ανθόνερο.
  9. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό για περίπου10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  10. Φοράμε γάντια (για να μην περάσει η θερμότητα από τα χέρια μας στο βούτυρο) και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
  11. Πλάθουμε περίπου 38 κουραμπιέδες των 30 γρ. και τους μοιράζουμε στα 2 ταψιά.
  12. Πατάμε το κέντρο τους με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
  13. Μεταφέρουμε ένα-ένα ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  14. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  15. Ψεκάζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Υπό έρευνα οι εταιρείες που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια

    Read Next

    Σ. Φάμελλος: Η ακρίβεια και τα υπερκέρδη είναι το βασικό πολιτικό επίδικο της εποχής

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular