Φρίκη στο Ηράκλειο: Αυτό είναι το ζευγάρι που έκανε τη ζωή κόλαση στο 3χρονο αγοράκι
117 από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει μέχρι σήμερα το Κόσοβο, που κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία, το 2008.
Ωστόσο με σκεπτικισμό και προκατάληψη αντιμετωπίζουν αρκετές μουσουλμανικές χώρες το Κόσοβο, παρόλο που η πλειονότητα του πληθυσμού του είναι μουσουλμανική, σε ποσοστό που φτάνει το 97%.
Μόνο το 59% των μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, καθώς η πλειονότητά τους το θεωρούν ένα δυτικό πρότζεκτ, ενώ μεγάλο ρόλο σε αυτή τους την επιφυλακτικότητα παίζει και η ρωσική επιρροή στις χώρες αυτές.
Η τελευταία χώρα με μουσουλμανική πλειοψηφία που αναγνώρισε το Κόσοβο, ως ανεξάρτητο κράτος, ήταν το Μπανγκλαντές, το 2017. Ο καθηγητής πολιτικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα, Αρμπεν Φετόσι, ο Αφριμ Χοτι, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο ίδιο Πανεπιστήμιο, και ο Ντρίτερο Χαλίμι, καθηγητής διεθνών σχέσεων, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Σύνορα» της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο, Αλέξανδρο Μάρκου, αναφορικά με το γιατί οι μουσουλμανικές χώρες διστάζουν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Από το 2020 καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ δεν συμμετείχε σε κανένα διεθνή οργανισμό. Αρκετά απομονωμένο από τους διεθνείς εταίρους, παραμένει υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να ζητήσει πρόσθετα οικονομικά κονδύλια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος