• 7 Φεβρουαρίου, 2025

Κ. Πιερρακάκης στην εκπομπή «Αναλύσεις» του ΕΡΤΝews: Το βιβλίο που μας επηρέασε να λάβουμε την απόφαση για τα κινητά και τα σχολεία


Ο υπουργός υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε στη νέα εκπομπή «Αναλύσεις» του ΕΡΤΝews και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Μαριλένα Γεραντώνη σχετικά με την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ιδίως των νέων.

«Είναι απολύτως δικαιολογημένο να πει κανείς ότι πρέπει να παρέμβουμε στο επίπεδο του σχολείου και στο επίπεδο της καθημερινότητας. Όταν ήμουν μαθητής, είχαμε ένα ρητό, ότι η αξία της τεχνολογίας έγκειται στη χρήση της. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η κόρη μου είχε ανοίξει μια εφημερίδα και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά της νομίζοντας ότι είναι ταμπλέτα. Τα παιδιά γεννιούνται, λοιπόν, ειδικά τα νεότερα, γεννιούνται μέσα στην τεχνολογία. Εμείς θα έλεγα ότι είμαστε μια γενιά μετάβασης. Η τεχνολογία έχει πάρα πολλά καλά, όπως στο σχολείο όπου επενδύουμε στους διαδραστικούς πίνακες.

Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο το οποίο επηρέασε σημαντικά τόσο τον ίδιο όσο και τον Πρωθυπουργό για να λάβουν την απόφαση για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία.

«Το βιβλίο λέγεται “Αγχωμένη γενιά” από τον Τζόναθαν Χάιντ. Είναι ένας καθηγητής που έχει ασχοληθεί με την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στα παιδιά. Οφείλω να σας πω ότι το βιβλίο αυτό είναι τελείως πειστικό σε σχέση με την αρνητική επίδραση που είχαν τα smart phones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ό,τι αφορά στα νέα παιδιά. Η απόφαση ελήφθη μετά το καλοκαίρι. Το βιβλίο αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Διάφανη Αγάπη: Οι απόλυτες ανατροπές που καθήλωσαν το Twitter/X!

    Read Next

    «Αναλύσεις» – Social Media: Μάστιγα ή εργαλείο μάθησης για τα παιδιά – Η πρώτη έρευνα της νέας εκπομπής του ΕΡΤNews

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular