Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 23 Ιανουαρίου
«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρακολουθώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να διατυπώνουν τις απόψεις τους, διερωτήθηκα αν το όραμα της ελληνικής αντιπολίτευσης με την εικόνα της μαυρίλας, την οποίαν όλοι ανεξαιρέτως παρουσίασαν, αν το όραμα της ελληνικής αντιπολίτευσης είναι να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στο 2019. Και εν πάση περιπτώσει εδώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, μου φαίνεται στην πράξη έχει απομακρυνθεί απ’ αυτό το όραμα[…] τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη φαίνεται να εγκαταλείπει τα επιτεύγματα τα σπουδαία της περιόδου 2015 -2019, τώρα βρήκε το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη να καταστήσει όραμά του την επιστροφή το 2019;» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2025, στην ολομέλεια της Βουλής.
Σε άλλο σημείο τόνισε «[…]κάνετε κριτική σε μια κυβέρνηση η οποία συνδυάζει με έναν πολύ υγιή τρόπο τη δημοσιονομική σταθερότητα, τα πρωτογενή πλεονάσματα με την ανάπτυξη που είναι από τις υψηλότερες σε ολόκληρη την ΕΕ. Κριτική λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά γι αυτό, δεν πρόκειται να δεχθούμε[…]».
«[…]κάτι τρίτο, το οποίο ακούστηκε και μάλιστα από ένα κόμμα που δεν το λες και της ακραίας Αριστεράς, ήταν ότι όσα επετεύχθησαν τα τελευταία χρόνια επετεύχθησαν περίπου αυτόματα. Κάποιος συνάδελφος μάλιστα, αυτός που υποστήριξε την άποψη αυτή, παρομοίωσε τη θετική εξέλιξη με τα δικά του ψάρια, τα οποία μεγαλώνουν κάθε μέρα. Αυτή η τοποθέτηση αγνοεί προφανώς τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει με τις μειώσεις φόρων, με τις διαδοχικές μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή εργασιακή νομοθεσία που υιοθετήσαμε[…] Συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικές ήταν αυτές που έφεραν την Ελλάδα στο να έχει θετικές επιδόσεις στην ανάπτυξη[…]».
Σε αναφορά του για τον ΦΠΑ είπε «Ακούσαμε επίσης ακόμα μια φορά τη γνωστή πρόταση να μειωθεί ο ΦΠΑ. Τώρα την περίμετρο την ψάχνουμε. Ξεκινήσαμε με μια οριζόντια μείωση του ΦΠΑ[…] Μετά περιορίστηκε στα είδη πρώτης ανάγκης.
Με μια διαφορά. Ποια είναι η διαφορά; Ότι στην Ισπανία και στην Πορτογαλία που εφαρμόστηκε, ειδικά η Ισπανία για αρκετούς μήνες είχε υψηλότερο πληθωρισμό σε σχέση με την Ελλάδα που δεν εφαρμόστηκε και μετά την πήραν πίσω από τις αρχές Οκτωβρίου. Γιατί άραγε την πήραν πίσω; Γιατί βαρέθηκαν με τη φτήνια; Και είπα ρε παιδάκι μου να ξαναγυρίσουμε στην ακρίβεια. Κάποια στιγμή να κάνουμε σοβαρότερες τοποθετήσεις στη Βουλή των Ελλήνων[…]».
Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «θέλω να σημειώσω ταυτόχρονα ότι κάμποσα από αυτά στα οποία αναφέρθηκαν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης έχουν κάποιες πλευρές δικαίου και θέλω να είμαι σαφής, ότι ναι, η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος. Υπάρχουν μια σειρά από υπαρκτά προβλήματα τα οποία πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και εμείς από την πλευρά μας και να συζητήσουμε και θέλω να αναφερθώ σε τρία προβλήματα, από αυτά που είναι η διεθνής πληθωριστική κρίση, το στεγαστικό πρόβλημα και το τραπεζικό ζήτημα[…]».
Κείμενο σε εξέλιξη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος