• 7 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι στο Ηράκλειο – Οδηγός προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του

Ηράκλειο: Γνωστό μπαρ της παραλιακής κινδύνεψε από τη φωτιά σε κάδο! (Βίντεο)

ΔΕΥΑ Φαιστού: Drone θα αποτυπώσει  αύριο τις οδούς των Πιτσιδίων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15:00

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 6 Μαρτίου

Κρήτη: Στο έλεος του Θεού καρκινοπαθείς – Αγώνας δρόμου για να βρουν το φάρμακό τους

Τριτοκοσμικές λύσεις στο Ηράκλειο: Μετά το τροχαίο με το μηχανάκι «έλυσαν» το πρόβλημα της «αμαρτωλής» σχάρας, με μια χοντρή ξύλινη τάβλα (Φωτο)

Μανώλης Λιδάκης: Η αδερφή του αποκάλυψε τι έδειξε η νεκροψία του – «10 γιατροί να ήταν από πάνω του δεν τον προλάβαιναν πλέον»

Απίστευτο: Ξεπάτωσαν δεντράκια που είχαν φυτέψει εθελοντές πριν από ένα μήνα στη δράση δεντροφύτευσης στο Τυμπάκι (Φωτο)

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση: “Καλήν Εσπέραν Αφεντάδες”

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων με «πλοκάμια» και στην Κρήτη

Εφιαλτικές στιγμές για ζευγάρι στο Ηράκλειο – Οδηγός προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του

Ηράκλειο: Γνωστό μπαρ της παραλιακής κινδύνεψε από τη φωτιά σε κάδο! (Βίντεο)

Vinkmag ad

Λέσβος: Η επιβίωση των κοινοτήτων στο επίκεντρο συνάντησης

Vinkmag ad


Στη Λέσβο έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια το Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου, ενώ έχει δημιουργηθεί και πανελλαδικό δίκτυο κοινοτήτων. Αίτημα από όλες τις κοινότητες προς το υπουργείο εσωτερικών είναι να παραμείνει η κάλπη για να εκλέγουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων τον δικό τους πρόεδρο.

Ο κ.Βασίλης Μαμόλης, συντονιστής του δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Ανησυχούμε για όλα αυτά που ακούγονται τελευταία, για αλλαγή του εκλογικού νόμου, όσον αφορά την εκλογή προέδρου και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων. Θεωρούμε ότι οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και είναι οι μόνες αρμόδιες για να εκλέξουν αντιπρόσωπο τον οποίο θεωρούν ικανό για να τους εκπροσωπήσει στη θητεία, που είναι οι δημοτικές αρχές. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή, να παραμείνει ως έχει ο εκλογικός νόμος. Στις προηγούμενες εκλογές είχε γίνει ένα «λάθος», μειώνοντας τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, π.χ τα πενταμελή έγιναν τριμελή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιες παρατάξεις να μείνουν εκτός. Καταρχήν δεν υπάρχει οικονομικό κόστος για τα μέλη του συμβουλίου», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Τάκης Οικονομόπουλος: Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο παλαίμαχος του Παναθηναϊκού

    Read Next

    Οι 7 καταγγελίες των συνηγόρων της μητέρας της Κυριακής Γρίβα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular