• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

Λέσβος: «Το μονοπάτι των βοτάνων»- Μοναδικές διαδρομές στη φύση για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας

Vinkmag ad


Επίσημη πρώτη για την ορεινή ποδηλατική διαδρομή σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή της Αμαλής Μυτιλήνης. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό.
Πραγματοποιήθηκαν έτσι τα εγκαίνια της πρώτης πιστοποιημένης ποδηλατικής διαδρομής, «το μονοπάτι των βοτάνων», όπως ονομάζεται.

Ο πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτης Λασκαρίδης μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για την ποδηλατική διαδρομή, ενώ όπως τόνισε το νησί έχει τη δική του παράδοση στην ορεινή ποδηλασία.

«Έχουμε διανοίξει το μονοπάτι εδώ και δέκα χρόνια, και τότε χωρίς να ξέρουμε κάναμε εικασίες, για όσα λουλούδια βλέπαμε και όταν ήρθε η στιγμή για το πως θα το ονομάσουμε, είπαμε με τόσα βότανα, θα το πούμε μονοπάτι των βοτάνων. Έχει θυμάρι, ρίγανη, μυρίζει το πεύκο, διάφορα είδη τσαγιού. Καταφέραμε και συνδυάσαμε την όρεξη που έχει ένας σύλλογος, το χρηματοοικονομικό και τη «σκεπή» κάτω από το δασαρχείο και κάναμε ένα πιστοποιημένο μονοπάτι που τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και σε δεύτερη φάση μπορεί να μπει στον παγκόσμιο χάρτη, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και να το βλέπει οποιοσδήποτε ποδηλάτης στον κόσμο. Είναι μέτριας δυσκολίας και το κάναμε με σκοπό για να ξεκινήσουν και πολλά παιδιά. Η Λέσβος έχει παράδοση στην ορεινή ποδηλασία, κάνουμε εδώ και 20 χρόνια και έχουμε και μεγάλο αριθμό αθλητών που ασχολούνται με την ορεινή ποδηλασία», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Λασκαρίδης.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ζωή Κρονάκη: Τα λόγια παρηγοριάς στην Κατερίνα Καινούργιου – «Ο σύζυγος μου, δεν μου πήρε ποτέ μονόπετρο»

    Read Next

    Συλλυπητήρια Κώστα Καραμανλή για την απώλεια του Κώστα Σημίτη

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular