Ο Εργοτέλης έβαλε… δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε τη νίκη χάρη στη μαχητικότητα που έδειξε, αλλά και τον Ρομπέρτο, όπως τόνισε ο Μίτσελ.mitsel

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στο «Παγκρήτιο» ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» υποστήριξε ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανεβεί και αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ:

Το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έκανε δύο γκολ και αρκετές ευκαιρίες οφείλεται στην απόδοση του ή στην κακή λειτουργία της άμυνας; 
«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μειώσουμε την αξία της προσπάθειας του Εργοτέλη γιατί έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Λέω συνέχεια ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι υψηλό. Ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δώσαμε κάτι που τις προηγούμενες χρονιές δεν υπήρχε. Όταν κάποιος δέχεται τόσες πολλές αντεπιθέσεις και γκολ δεν είναι πρόβλημα των αμυντικών. Οφείλεται στο γεγονός ότι χάνει την μπάλα σε περιπτώσεις που προσπαθεί να οργανώσει την επίθεση και επίσης είναι πρόβλημα στο πως οργανώνεται για να μην δέχεται τις αντεπιθέσεις. Τι μπορούν να κάνουν οι αμυντικοί όταν στο δεύτερο γκολ ήταν τρεις αντίπαλοι με δύο αμυντικούς; Γνωρίζαμε την ικανότητα που έχει ο Εργοτέλης στις αντεπιθέσεις και ήμασταν προετοιμασμένοι σε δύο θέματα. Να είμαστε ανοιγμένοι σωστά στο γήπεδο για να τους εμποδίσουμε να μας κλέβουν την μπάλα και αν την χάναμε να είμαστε πιο επιθετικοί και δυναμικοί. Δεν το κάναμε και έτσι κάναμε εύκολη την δουλειά του Εργοτέλη γιατί έχει καλούς ποδοσφαιριστές, όπως και πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα».

Θεωρείτε αυτή τη νίκη την δυσκολότερη που έχει πάρει η ομάδα σας; 
«Όλες οι νίκες μου έχουν φανεί πολύ δύσκολες. Μπορεί να φαίνεται πολύ πιο δύσκολη γιατί ήρθε στο τελευταίο λεπτό, αλλά τα γκολ μετράνε. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι άδικη η νίκη μας. Παρόλο που ο Εργοτέλης είχε ευκαιρίες για γκολ, είχαμε και εμείς τις δικές μας. Η προσπάθεια που κάναμε για να γυρίσουμε δύο φορές το σκορ απαιτεί και ψυχική και σωματική προσπάθεια μεγάλη και το καταφέραμε. Αν είχαμε δείξει αυτή την επιθετικότητα ίσως το αποτέλεσμα να ήταν παρόμοιο αλλά με άλλον τρόπο».

Μας είπατε ότι πέρσι ο αντίπαλος δεν δημιουργούσε τόσες πολλές ευκαιρίες. Που πιστεύετε ότι υπάρχει το πρόβλημα και οι αντίπαλοι δημιουργούν αυτές τις ευκαιρίες; 
«Οι αντίπαλοι άλλες χρονιές δεν εκμεταλλεύονταν τόσο πολύ τις ευκαιρίες που τους δίναμε. Αν θέλετε μία απάντηση είναι ότι όταν κάνουμε επίθεση κάνουμε πολλά λάθη όταν προσπαθούμε να οργανωθούμε. Δεν επιτρέπεται αυτό γιατί έτσι δεν προστατεύουμε την άμυνα μας. Κανένα αμυντικό σύστημα δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να μιλάμε για τους αμυντικούς μας αλλά στο πως θα αποφύγουμε να βρίσκονται σε αυτή την θέση».

Με τι αγωνιστικά συναισθήματα πηγαίνετε στο ματς με την Γιουβέντους; 
«Δεν έχει καμία σχέση. Πολλές φορές επαναλαμβάνω στους παίκτες μου ότι επαγρύπνηση και ο ενθουσιασμός δεν βρίσκεται στο ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά σε μας. Αν επαναλάβουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και κάνουμε τα ίδια λάθη και κόντρα στην Γιουβέντους είναι σίγουρο ότι δεν θα μας δώσει την ευκαιρία να κερδίσουμε. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Σουηδία».

Θεωρείτε σημαντική την συμβολή του Ρομπέρτο; 
«Γι’ αυτό έχουμε τερματοφύλακα. Συνήθως δεχόμαστε λίγα σουτ, αλλά σε ματς με πολλά όπως το σημερινό χρειαζόμαστε έναν τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου όπως ο Ρομπέρτο. Και ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μας φάνηκε καθόλου κακός».

Loading