• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

Μητέρα με το νεογέννητο βρέφος της μεταξύ των δεκάδων μεταναστών που διασώθηκαν κοντά στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας

Vinkmag ad


Ένα βρέφος το οποίο γεννήθηκε σε φουσκωτή λέμβο όπου συνωστίζονταν 64 μετανάστες, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον Ατλαντικό προς τα Κανάρια Νησιά, είναι μεταξύ των διασωθέντων που περισυνέλεξαν οι ισπανικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα (SASEMAR).

Σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα Χ, ένα από τα σκάφη της ισπανικής ακτοφυλακής «διέσωσε μια μητέρα που γέννησε το μωρό της σε φουσκωτή λέμβο» στην οποία επέβαινε μαζί με πολλούς παράτυπους μετανάστες. Η μητέρα και το νεογέννητο διακομίστηκαν με ελικόπτερο στη Λανθαρότε, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Ο κυβερνήτης του σκάφους είχε ήδη βιώσει μια ανάλογη εμπειρία το 2020, όταν συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων σε σκάφος, «όπου επίσης μια γυναίκα είχε μόλις γεννήσει».

Η μεταναστευτική οδός από τις βορειοδυτικές ακτές της Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, παρότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

Το 2024, 46.843 παράτυποι μετανάστες κατάφεραν να φθάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων, ξεπερνώντας τον αριθμό-ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Eξασφάλιση φυσικού αερίου από τη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

    Read Next

    Τζέσικα Άλμπα – Κας Γουόρεν: Διαζύγιο «βόμβα» μετά από 17 χρόνια γάμου;

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular