Σειρά επαφών Γ. Νικολιδάκη και Γ. Φασομυτάκη στη Βουλή για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Φαιστού
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 2017 από τη Βουλή των Ελλήνων και συνδέθηκε με την ημερομηνία θανάτου του Διονυσίου Σολωμού. Πρωτοστάτες στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ήταν Έλληνες της Διασποράς και συγκεκριμένα, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και καθηγητής κ. Γιάννης Κορίνθιος και άλλοι ομογενείς από τη Νάπολη.
![Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Βραζιλία](https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-04-at-15.36.16-1.jpeg)
![Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Βραζιλία](https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-04-at-15.36.16-1.jpeg)
Το γεγονός ότι η ιδέα για τον εορτασμό της γλώσσας μας ξεκίνησε από την Ομογένεια σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Ελληνισμό της Διασποράς. ωθεί τους ελληνικούς φορείς σε όλο τον κόσμο κα ειδικά τα ελληνικά σχολεία και τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας να γιορτάζουν με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πολλών παιδιών της Ομογένειας την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνουν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου με τίτλο: Ελληνική Γλώσσα, το λίκνο του Πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αγίου Παύλου και του ελληνικού προξενείου Αγίου Παύλου.
Στην εκδήλωση την οποία επιμελούνται οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Καρτάλη και Ολυμπία Δημητρακοπούλου θα ακουστούν κείμενα και ποιήματα από την πλούσια ελληνική λογοτεχνία. Ανάμεσά τους : Όμηρο, Σωκράτη, Σεφέρη, Καβάφη, Βενέζη, Βιντσέντζο Κορνάρο, Καρυωτάκη, Ρίτσο, Ελύτη αλλά και σύγχρονα κείμενα του Θανάση Βαλτινού, του Γιώργου Σκούρτη και του Φοίβου Δεληβοριά. Τέλος θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια από τον Πόντο και την Πόλη.
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το πρόγραμμα εδώ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος