Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Πολύ… Panathinaikos για να «πεθάνει»!

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Πολύ… Panathinaikos για να «πεθάνει»!

Η Μπράγκα «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό για τα αμυντικά του λάθη και την αστοχία του παίρνοντας προβάδισμα με 2-0, αλλά ο Ντανιέλ Μαντσίνι με πλασέ στο 90’+5′ από ασίστ του Ιωαννίδη μείωσε σε 2-1 και διατήρησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης σε ομίλους του Champions League.

Μπράγκα-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν
Οι δύο προπονητές επιβεβαίωσαν τα ρεπορτάζ και δεν προχώρησαν σε κάποια έκπληξη, όσον αφορά το αρχικό τους σχήμα στο αποψινό παιχνίδι.

Η Μπράγκα του Άρτουρ Ζόρζε ξεκίνησε με τον Ματέους κάτω από τα δοκάρια. Ο Μάριν αριστερός μπακ, δεξιός ο Βίκτορ Γκόμες και ο Φόντε με τον Νιακατέ οι δύο στόπερ. Αλ Μουστράτι και Καρβάλιο οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Πίτσι μπροστά τους. Στα φτερά ο Μπρούμα με τον Όρτα και στην κορυφή ο Αμπέλ Ρουίθ. Στο 36′ ο Αντρέ Όρτα πήρε την θέση του τραυματία Αλ Μουστράτι.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βαγιαννίδης, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και ο Γεντβάι με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τζούρισιτς, Βιλένα στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό ”φτερό” ο Μαντσίνι, στο δεξί ο Παλάσιος και… φουνταριστός ο Σπόραρ.

Του έλειψαν μόνο οι σωστές αποφάσεις στα τελευταία μέτρα

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλή. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Μπράγκα, την κράτησε μακριά από την περιοχή του, είχε εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις και αντιδράσεις και περιόρισε αρκετά όλα τα επιθετικά ατού των Πορτογάλων. Οι ”πράσινοι” παρά το γεγονός πως δεν κατάφεραν να ελέγξουν το ματς μέσα από την κυκλοφορία μένοντας στο 43%, ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στο επιθετικό transition, έβρισκαν συνεχώς χώρους προς εκμετάλλευση αλλά όχι και τις σωστές επιλογές για να δημιουργήσει περισσότερο ή για να σκοράρει.

Μόλις στο 2′ η κεφαλιά του Μάγκνουσον πέρασε λίγο άουτ σε μία πολύ μεγάλη στιγμή με το… καλημέρα, ένα λεπτό αργότερα ο Παλάσιος σπατάλησε μια πολύ καλή επίθεση με σουτ από πολύ πλάγια θέση και γενικά ο Αργεντινός εξτρέμ αν και δραστήριος, δεν είχε καλές αποφάσεις. Όπως για παράδειγμα στο 30′ σε πλάγιο τετ α τετ σούταρε πάνω στον Ματέους χωρίς να σημαδέψει.

ο Τριφύλλι είχε φέρει το ματς στα μέτρα του και μόνο μετά από ένα μεγάλο λάθος του Βιλένα στη μεσαία γραμμή η Μπράγκα πίεσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Πίτσι στο 46′ να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει στα σώματα και να περνά λίγο έξω, στην πιο σημαντική στιγμή των γηπεδούχων.

Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του αλλά με γκολάρα στο φινάλε έμεινε ζωντανός!

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος μπήκε… υπνωτισμένος, στο 48′ ο Μπρινιόλι έδιωξε υπέροχα την προβολή του Ρουίθ αλλά στο 53′ ο Ισπανός φορ με υπέροχο τελείωμα έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Η στιγμή που θα άλλαζε το ματς ήρθε στο 61′. Ο Μαντσίνι διέλυσε την άμυνα της Μπράγκα αλλά ο Σπόραρ σε κενή εστία αστόχησε.

Ο Παναθηναϊκός είχε τάσεις… αυτοχειρίας και στο 73′ ο Γεντβάι μετά από πλάγιο του αντιπάλου έκανε λάθος και ο Ντιάλο διαμόρφωσε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός πίεσε, πήρε ρίσκα, κυκλοφόρησε καλύτερα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στο 94′ ο Μπρινιόλι ήταν νικητής στο τετ α τετ με τον Λόπες και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ της… λύτρωσης. Ο Ιωαννίδης έκανε φανταστική κάθετη, ο Μαντσίνι πλάσαρε καταπληκτικά και… 2-1, με ένα γκολ που θα κρίνει τα πάντα στο κατάμεστο από 60.000 φίλους του Παναθηναϊκού, ΟΑΚΑ.
MAN OF THE MATCH: Ντάνιελ Μαντσίνι. Τεράστια εμφάνιση από τον Αργεντινό εξτρέμ, ο οποίος έκανε… πάρτι απέναντι στους μπακ της Μπράγκα, όντας απόλυτα καθοριστικός. Με φοβερή ατομική προσπάθεια έβγαλε τον Σπόραρ προ κενή εστίας και στο φινάλε του ματς έκανε ένα υπέροχο τελείωμα, βάζοντας δυνατά και πάλι τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός είχε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο τετ α τετ με τον Ρόνι Λόπες στο 94′ και ενώ το σκορ θα μπορούσε να γίνει 3-0 για τους Πορτογάλους.

Από την Μπράγκα ξεχώρισε ο Ρουίθ, ο Αντρέ Όρτα αλλά και ο Ντιαλό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τζούρισιτς και Βιλένα. Τόσο ο Σέρβος όσο και ο Ολλανδός χαφ έμειναν απόψε μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Στην ίδια κατηγορία και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος που σπατάλησε πολύ καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή.

Η ΓΚΑΦΑ: Θέλει και ερώτημα; Ο Άντρατζ Σπόραρ στο 61′ βρέθηκε μόνος του απέναντι στην κενή εστία της Μπράγκα και… κατάφερε να χάσει αυτή την απίστευτη ευκαιρία. Έκανε ”τσάφ” και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Από αυτά που δεν χάνονται, πέταξε στα σκουπίδια μια τρομερή ενέργεια του Μαντσίνι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 16′ ο Τσβάιερ… ανακάλυψε πέναλτι του Βαγιαννίδη πάνω στον Μπρούμα, με τον VAR να τον καλεί σε on-field review και να διορθώνει τελικά το λάθος του, καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ. Κατά τα άλλα έκανε μια πολύ καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός παραλίγο απόψε να… βγάλει τα μάτια του αλλά το γκολ του Μαντσίνι στις καθυστερήσεις τον κρατά πολύ γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League παρά την ήττα του με 2-1 από την Μπράγκα.Όλα θα κριθούν στο… καμίνι του ΟΑΚΑ το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης.

 

 

 

gazzetta.gr

Loading

    Read Previous

    Εργαζόμενος σε βενζινάδικο στο Ηράκλειο «άδειασε» το χρηματοκιβώτιο – Έκλεψε 19.000 ευρώ!

    Read Next

    Συμπλοκή σε κλαμπ στην Κρήτη – Στο νοσοκομείο δύο άτομα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular