• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Vinkmag ad

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι 10% περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια – Τα επείγοντα περιστατικά δεν έχουν αναμονή

Vinkmag ad


Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ», με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα, δήλωσε «Οι γιατροί, ειδικά στα νοσοκομεία της Αθήνας, είναι περίπου 10% περισσότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε: «Για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), προχωρήσαμε ήδη σε δεκαοκτώ προσλήψεις γιατρών. Οι προκηρύξεις του Ιανουαρίου σημείωσαν υψηλή συμμετοχή, με περίπου είκοσι υποψηφίους ανά θέση, αριθμός που θυμίζει τις εποχές όπου το ΕΣΥ ήταν ελκυστικό. Οι διορισμοί αυτών των γιατρών θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για γιατρούς της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)».

Σχετικά με το νοσηλευτικό προσωπικό, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Προχωράμε με στοχευμένες ενισχύσεις. Έχουμε προσλάβει 220 νοσηλεύτριες, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό που θα υποστηρίξει τα ΤΕΠ».

Περιορισμός του χρόνου αναμονής στα επείγοντα περιστατικά

Για το θέμα της αναμονής στα επείγοντα περιστατικά, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τον ακριβή χρόνο αναμονής, καθώς τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα μετά την εφαρμογή του ψηφιακού συστήματος τον Φεβρουάριο. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι τα επείγοντα περιστατικά που απειλούν ζωές δεν περιμένουν. Η αναμονή αφορά κυρίως περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και εκτός νοσοκομείου».

Επίσης, τόνισε: «Παρουσιάσαμε ένα σχέδιο επτά αξόνων για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος των εφημεριών. Οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν από την 1η Νοεμβρίου έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο, με καλύτερη κατανομή περιστατικών στα νοσοκομεία. Για παράδειγμα, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχει 20% λιγότερους ασθενείς στις βάρδιες».

Επιπλέον ο υφυπουργός επεσήμανε όσον αφορά τις κτιριακές ανακαινίσεις «Θα έχουμε καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, ανακαινισμένα σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής αυτό θα πάρει 12 με 18 μήνες από σήμερα. Είναι κάτι το οποίο δυσκολεύει και το εγχείρημα αυτή τη στιγμή, γιατί έχουμε συνεργεία, έχουμε μετακινηθεί από τον φυσικό χώρο, κτιριακό των επειγόντων και είμαστε σε χώρους βοηθητικούς για να γίνονται τα επείγοντα περιστατικά. Αυτό θα προσφέρει μια συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών».

Σύστημα «βραχιολάκια» για τα επείγοντα

Ο Υφυπουργός εξήγησε τη λειτουργία του νέου συστήματος ιχνηλάτησης: «Το σύστημα αυτό θα καταγράφει την πορεία του ασθενούς από την άφιξή του στα επείγοντα έως την ολοκλήρωση της εξέτασης. Μέσω της διαλογής, θα καθορίζεται η προτεραιότητα, ενώ κάθε κίνηση του ασθενούς θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας».

Συμβολή των Κέντρων Υγείας στις εφημερίες

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι τα Κέντρα Υγείας θα ενισχύσουν τη λειτουργία των εφημεριών: «Τα Κέντρα Υγείας που εφημερεύουν θα αναλάβουν την αντιμετώπιση ελαφρών περιστατικών, όπως λοιμώξεις και βήχας, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση στους ασθενείς και αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία».

Νοσοκομεία περιφέρειας: Βήματα για επαρκή στελέχωση

Για τα νοσοκομεία της περιφέρειας, ο Υφυπουργός τόνισε: «Η χώρα μας διαθέτει περισσότερα νοσοκομεία λόγω της γεωγραφίας της. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη στελέχωση, με τις ακριτικές περιοχές και τα νησιά να έχουν ενισχυθεί. Από τις 300 θέσεις που προκηρύχθηκαν πρόσφατα, τα δύο τρίτα έχουν ήδη καλυφθεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Με total white look σε θεατρική πρεμιέρα

    Read Next

    Ρωσία: Η Gazprom εξετάζει το ενδεχόμενο απολύσεων λόγω οικονομικών δυσκολιών

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular