• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

Νέα Νότια Ουαλία: Οι ομογενείς τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Vinkmag ad


Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τίμησε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, με μια λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, στην Κοινοτική Λέσχη, στο Σίδνεϊ.

Η εκδήλωση, αφιερωμένη στους ήρωες της ελληνικής ιστορίας που αντιστάθηκαν με αυταπάρνηση στην επιβουλή του φασισμού, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και σημαντικές προσωπικότητες από τις ελληνικές και αυστραλιανές αρχές. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Χ. Δανάλης, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ ΝΝΟ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης και Νεολαίας, Jihad Dib MP, και η υπουργός Βιομηχανικών Σχέσεων και Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας, Sophie Cotsis, η οποία εκπροσώπησε τον υπουργό Μικρών Επιχειρήσεων και Πολυπολιτισμικότητας, Stephen Kamper. Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, τοπικά σωματεία και πλήθος πολιτών παραβρέθηκαν επίσης, αποδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία αυτής της ημέρας για την ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

Η τελετή ξεκίνησε με τους μαθητές του Σαββατιανού Σχολείου Clemton Park και Connells Point να τραγουδούν τους εθνικούς ύμνους της Αυστραλίας και της Ελλάδας. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία, αποδίδοντας φόρο τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ, κ. Χ. Δανάλης, ανέβηκε στο βήμα, τονίζοντας τη σημασία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου ως ημέρας που θυμίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού και τις αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που πρεσβεύει.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Γενικό Πρόξενο, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, τον υπουργό Jihad Dib MP και την υπουργό Sophie Cotsis, που εξήραν την ιστορική αξία της επετείου και τη δύναμη του ελληνικού πνεύματος.

Στη συνέχεια, μαθητές των σχολείων της Κοινότητας απήγγειλαν ποιήματα. Η Αλεξάνδρα Κυριακού απήγγειλε το ποίημα «Δεν τους Φοβούμαι», η Βασιλική Γκεσούρα το ποίημα «Η Ελευθερία», η Ισμήνη Τσιότα το «Το Όχι του Σαράντα», η Αργυρώ Ασαργιώτη το «Η Ελπίδα», και η Ελένη Πετράκη το «Αέρα».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα της Κοινότητας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας κας Παρούλας Θέρμπαν.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Στο νοσοκομείο μαθητές από αλκοόλ σε κλαμπ: Η μαρτυρία πατέρα 15χρονης

    Read Next

    Κρήτη-28η Οκτωβρίου: Πήγαν για μπάνιο στη θάλασσα, στα Μάταλα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular