• 14 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

ΟΗΕ: Έκκληση για δωρεές 370 εκατ. δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Vinkmag ad

[ad_1]

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η κυβέρνηση του Λιβάνου απηύθυναν χθες Τρίτη νέα έκκληση για δωρεές 371,4 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκης για ανθρωπιστική βοήθεια του πληθυσμού που επλήγη από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ.

Τον Οκτώβριο, έγινε αρχικά έκκληση για δωρεές 426 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθούν οι εξαναγκαστικά εκτοπισμένοι εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στον Λίβανο. Διατέθηκαν περίπου 250 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Έκτοτε, αν και «η διακοπή των εχθροπραξιών πρόσφερε ελπίδα, πάνω από 125.000 άνθρωποι παραμένουν ακόμη εκτοπισμένοι και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι είναι αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους», επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Ιμράν Ριζά, ο συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στον Λίβανο.

Στις συνθήκες αυτές, θα απαιτηθούν επιπλέον 371,4 εκατ. δολάρια «προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες για να σωθούν ζωές και να αποτραπεί η επιδείνωση της ήδη φοβερής κατάστασης», πρόσθεσε.

Η έκκληση αυτή έχει κυρίως σκοπό να προσφερθεί ως τον Μάρτιο βοήθεια σε ένα και πλέον εκατομμύριο υπηκόους του Λιβάνου, πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη, καθώς και σε άλλους μετανάστες που επλήγησαν περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση.

Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ εξαπέλυσε εκστρατεία σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών κι έστειλε μονάδες του στρατού του στον νότιο Λίβανο, έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο ανταλλαγών πυρών στα σύνορα με τη Χεζμπολά, ταυτόχρονα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Αφότου τέθηκε σε εφαρμογή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός την 27η Νοεμβρίου, πάνω από 800.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι στον Λίβανο εξαιτίας των εχθροπραξιών μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κατά τους υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



[ad_2]

Source link

Read Previous

Μην τρώτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, προειδοποιεί η βελγική υπηρεσία τροφίμων

Read Next

Γάζα: Έντεκα νεκροί, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Χαν Γιούνις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular