• 4 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Στα «μαύρα» σκοτάδια ο Κόκκινος Πύργος και το μισό Τυμπάκι

Kρήτη: Συνελήφθη 39χρονος για απειλή και εκδικητική πορνογραφία – Καταδίωκε την πρώην σύντροφό του από το 2023

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με το μαχαίρι που εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο και καφετέρια

Στο Βενιζέλειο 11χρονο παιδάκι με τη μητέρα του μετά το τροχαίο στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο ΠΑΓΝΗ… Ενός λεπτού σιγή από τους χειρουργούς στη μνήμη του μικρού Άγγελου

Hράκλειο: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, «χτύπησε» δίκυκλο και εγκατέλειψε τους δύο τραυματίες

Σεισμοί: Ενημερωνόμαστε και διατηρούμε την ψυχραιμία μας (Βίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηρακλείου – Μεσαρά – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο

Οι παρουσίες στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η Ορέστεια του Στρίντμπεργκ»



Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η Ορέστεια του Στρίντμπεργκ» βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας πολλά πρόσωπα από τον χώρο της showbiz.

Η νέα μαύρη κωμωδία της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στο Θέατρο Άνεσις με τους Ευδοκία Ρουμελιώτη, Χρήστο Σαπουντζή, Χρήστο Μαλάκη, Μαρία Μοσχούρη, Γιάννη Μπαριτάκη.

Το «παρών» στη θεατρική τους πρεμιέρα έδωσαν πολλοί συνάδελφοί τους όπως ο Στέλιος Μάϊνας, η Ευγενία Δημητροπούλου με τον σύζυγό της Στέλιο Βλατάκη, ο Νίκος Ψαρράς με τη σύζυγό του Ελένη Καρακούλη, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Χάρις Αλεξίου, η Βασιλική Τρουφάκου με τη μητέρα της και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αλλά και πρόσωπα από τον χώρο της παρουσίασης όπως η Μαρία Μπεκατώρου και η Δανάη Μπάρκα.

Τι λέει η σκηνοθέτιδα Λένα Κιτσοπούλου για την παράσταση

Η Ορέστεια του Στρίντμπεργκ είναι η τραγωδία ενός γάμου, βασισμένη στα έργα «Ο χορός του θανάτου», «Οι Δανειστές» και «Η πιο δυνατή». Το γνωστό τρίγωνο του Στρίντμπεργκ που το συναντάμε και στα τρία αυτά έργα του αλληλοσκοτώνεται μέσα σε μία μάχη όπου ο πιο ισχυρός θα επικρατήσει, ο πιο ερωτευμένος θα διαλυθεί και ο λιγότερο ερωτευμένος θα ερωτευτεί χειρότερα από όλους.

Στο τέλος θα νικήσει ο Αισχύλος που πολύ πριν τον Στρίντμπεργκ μας είπε για τον κύκλο της ζωής που ξεκινάει από τον έρωτα, ο οποίος μετατρέπεται σε μίσος, το οποίο ενεργοποιεί την εκδίκηση, η οποία φέρνει τον φόνο, ο οποίος φέρνει τις τύψεις και τις ενοχές.

Και αφού κατανοήσουμε τον Αισχύλο, θα πρέπει να μπούμε στον κόπο να διεισδύσουμε στους στίχους του τραγουδιού ΔΑΝΕΙΚΑ, που προειδοποιούν εσένα, πούστη, που έφυγες αεράτος και σίγουρος ότι δεν ήθελες το παραπάνω, που δεν άντεχε άλλο το είναι σου την τόση δέσμευση, ότι όλα ήταν δανεικά και ότι αναδρομικά πάντα έρχεται η ώρα που πληρώνουμε.

Με λίγα λόγια θα σε περιμένω στην επόμενη γωνία, μπορεί με την μορφή καμηλοπάρδαλης, πάντως εγώ θα είμαι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Φεβρουαρίου

    Read Next

    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Η Amazon επενδύει σε τρία νέα έργα στην Ελλάδα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular