• 9 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Έκλεισε το φράγμα Αποσελέμη λόγω σοβαρής βλάβης στο διυλιστήριο

Βίντεο από την μεγάλη επιχείριση εξάρθρωσης της οργάνωσης λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Ορκωμοσία νέας υπαλλήλου στο Δήμο Γόρτυνας

Εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ηράκλειο: Πάρκαρε παράνομα το αγροτικό του μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, κατέβηκε, έκανε και την ανάγκη του στα παρτέρια

Τραγωδία: Νεκρός ο 43χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Κρήτη

Μοίρες: Το 9° Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού περιμένει τους μικρούς εξερευνητές στις 30 Μαρτίου στο Αλσύλλιο Κούλε

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα7 Μαρτίου

Μ. Ορφανουδάκης: Γιατί πετά το drone σήμερα στα Πιτσίδια και ποια είναι τα χρήσιμα δεδομένα για τη ΔΕΥΑΦ (Ακούστε)

Στην Πρωινή Πτήση ο Β. Τσιμπραγάκης, για τις αποφάσεις της ΓΣ του ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς-Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η καλλιέργεια κηπευτικών από τον Απρίλιο (Ακούστε)

Vinkmag ad

Ορεστιάδα: Τέλη Νοεμβρίου οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών με το φυσικό αέριο – Ολοκληρώθηκαν 60 χλμ. του δικτύου

Vinkmag ad


Τις πρώτες συνδέσεις καταναλωτών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας, ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων «Enaon  EDA» μετά από την ολοκλήρωση κατασκευής συνολικά 60 χιλιομέτρων δικτύου όπως και των απαιτούμενων ενεργειών για την ενεργοποίηση του βασικού δικτύου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τροφοδότηση της πόλης θα γίνει με «εικονική διασύνδεση μέσω του Σταθμού Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG), αίροντας την ενεργειακή απομόνωση για την περιοχή που είναι απομακρυσμένη από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου .. οι εργασίες θα συνεχιστούν με συνέπεια, με στόχο να καλύψουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από τον φετινό χειμώνα».

Βάση των στοιχείων της εταιρείας, καταγράφεται υψηλή ζήτηση για σύνδεση με το δίκτυο διανομής, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί περίπου 90 συμβάσεις σύνδεσης και έχουν υποβληθεί περισσότερες από 210 αιτήσεις ενδιαφέροντος.

Ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει:

– κατασκευή 728 σημείων παράδοσης το 2025  

-συνολικά 2.490 σημεία μέχρι το τέλος του 2029

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Enaon EDA, Francesca  Zanninotti, δήλωσε: «Τα οφέλη από την έλευση του φυσικού αερίου είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Ορεστιάδα που προάγει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος».

«Αυτό το έργο ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε την Enaon για την άψογη συνεργασία και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου, που φέρνει  την   Ορεστιάδα πιο κοντά στις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος», σημειώνει ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων «Enaon  EDA» είναι θυγατρική της Enaon του ομίλου Italgas, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1 εκ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της εταιρείας και πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Αποθήκη με όπλα στο Παγκράτι: Προφυλακίστηκε ο 49χρονος

    Read Next

    Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε κοντά στη δυτική ακτή της Χονσού

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular