
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικό νοσοκομείο, εμπορικό κέντρο, πολυκατοικίες και άλλους στόχους στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αργά χθες Σάββατο (30/3), σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 25 άλλους, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ο ουκρανικός στρατός.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών που νοσηλεύονταν στο ιατρικό κέντρο», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο σε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Ο δήμαρχος του Χάρκοβο Ιχόρ Τερέχοφ ανέφερε ότι ένας από τους νεκρούς ανασύρθηκε από τα ερείπια. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 27.
Ακόμα ανέφερε ότι ένα κτίριο με γραφεία ήταν επίσης μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκε από ένα drone, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά.
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Όλεχ Σινιεχούμποφ, ο ανέφερε ότι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ οι εισαγγελείς, τους οποίους επικαλείται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Suspilne, ανέφεραν ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 30. Το Suspilne δημοσίευσε φωτογραφίες ομάδων διάσωσης που αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίων.
Το Χάρκοβο, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ουκρανία, αντιστάθηκε στην κατάληψη τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο έκτοτε οι ρωσικές δυνάμεις εστίασαν την προσοχή τους στην κατάληψη
μεγάλων εκτάσεων της ανατολικής Ουκρανίας, με την πόλη να αποτελεί συχνό στόχο αεροπορικών επιθέσεων.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος