• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Vinkmag ad

Πανεύκολα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Vinkmag ad


Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Πανεύκολα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Πανεύκολη συνταγή για τα καλύτερα και πιο λαχταριστά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και γέμιση τριών τυριών από τον chef Γιώργο Τσούλη.

Υλικά:

150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. κεφαλοτύρι, θρυμματισμένο
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 αυγό, medium
1½ κ.σ. θυμάρι, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. γιαούρτι
10 φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Μέλι
Σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα, το αυγό, το θυμάρι , πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μία πηχτή γέμιση.
  3. Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας, με την πιο μικρή πλευρά του να κοιτάει προς το μέρος μας. Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε από πάνω του άλλο ένα φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες των 7 εκ.
  4. Αλείφουμε με νερό την πάνω άκρη τις λωρίδας, ενώ στην κάτω άκρη προσθέτουμε 1 κ.σ. γέμιση. Σηκώνουμε την κάτω γωνία του φύλλου διαγώνια και καλύπτουμε με αυτό τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό σχήμα. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο διαγώνια μέχρι επάνω, για να δημιουργήσουμε το τυροπιτάκι.
  5. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  6. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι, με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια, μέχρι να χρυσαφίσουν.
  7. Μόλις είναι έτοιμα, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  8. Σερβίρουμε τα τυροπιτάκια ζεστά, και εαν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με μέλι και σουσάμι.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Προμαχώνας: Σύλληψη 47χρονου κατηγοροέμενου για τηλεφωνικές απάτες

    Read Next

    Μεταπνευμονοϊός (HMPV): Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Ελλάδα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular