• 22 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη: Ο Χάρος βγήκε παγανιά-Φόρτωσε το όχημα με φιάλες και βγήκε στον…δρόμο

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων -Επεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες κλοπής σε φαρμακεία του Ηρακλείου – Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης

Βασίλης Καλογήρου: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα και τα νύχια του

Πόσο ελαιόλαδο παράγουμε, πόσο τρώμε και πόσο το πουλάμε – Δείτε τιμές και πίνακες

Μεσαρά: Αλλαγές δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω Καρναβαλικών Εκδηλώσεων την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οι λογιστές της Μεσαράς με κλειστά γραφεία στις 28 Φεβρουαρίου,  ενώνουν τις δυνάμεις τους στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

Κρήτη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε γυναίκα (Φωτο)

Τυμπάκι Κρήτης – Καρναβάλι 1982 όταν τα πράγματα ήταν πιο απλά-Βίντεο

Vinkmag ad

Πλεύση Ελευθερίας: Η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη στη Βουλή ενισχύει την εικόνα πανικoύ της κυβέρνησης

Vinkmag ad


«Για τις πρακτικές στοχοποίησης των δημοσιογράφων, φίμωσης και ελέγχου του Τύπου και παρέμβασης στην ενημέρωση» εγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με επίκαιρη ερώτησή της, στη Βουλή, σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πλεύση Ελευθερίας, αναφερόμενη στη χθεσινή αντιπαράθεση της προέδρου του κόμματος με τον κ. Μαρινάκη.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος «η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ζήτησε απαντήσεις μετά τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, για τις επιθέσεις στοχοποίησης σε δημοσιογράφους όταν κάνουν τη δουλειά τους, την ανελευθερία του Τύπου, την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ενημέρωση, γύρω από το Έγκλημα των Τεμπών».

 Παράλληλα, η Πλεύση Ελευθερίας υποστηρίζει ότι «έχει θίξει επανειλημμένα, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 88η θέση στην ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με το World Press Freedom Index για το 2024, ανάμεσα στις 3 χειρότερες χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με χώρες που έχουν ακόμη και φασιστικά καθεστώτα, όπως ο Νίγηρας (80ή θέση) και η Μπουρκίνα Φάσο (86η θέση), να βρίσκονται σε καλύτερη θέση από την χώρα μας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε χθες στη Βουλή: «Οι πρακτικές στοχοποίησης των δημοσιογράφων, φίμωσης, ελέγχου του Τύπου, παρέμβασης στην ενημέρωση, όπως παρεμβαίνετε και στη δικαιοσύνη, είναι εκείνες οι οποίες καταβαραθρώνουν τη χώρα σε ένα κριτήριο που είναι ζωτικό για το κράτος δικαίου, την ελευθερία έκφρασης, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία ενημέρωσης του πολίτη και πρόσβασής του στην πληροφορία, αυτή την πληροφορία που κρύβετε για κάθε λεπτομέρεια που αφορά το έγκλημα των Τεμπών».

Η Πλεύση Ελευθερίας επισημαίνει ότι «οι απαντήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί δεν απάντησε σε κανένα σημείο για το συγκεκριμένο περιστατικό στοχοποίησης δημοσιογράφου και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον Τύπο, αντίστοιχες με αυτές στη Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, αλλά από την πρώτη του τοποθέτηση απευθύνθηκε με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επί προσωπικού στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, κάτι που ενισχύει την εικόνα του πανικoύ της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Καζαμίας, βουλευτής Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε καταθέσει στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Μαρινάκη, επίκαιρη ερώτηση με το ίδιο θέμα, της λεκτικής επίθεσης από τον υπουργό στον δημοσιογράφο κ. Αβραμίδη, μετά τις αυτοαναιρούμενες δηλώσεις του υπουργού γύρω από την αλήθεια για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Η συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση του Αλέξανδρου, είχε προγραμματιστεί προς συζήτηση για την Παρασκευή 21/2/25, αλλά την Πέμπτη 20/2/25, στις 9.00 το βράδυ, ειδοποιήθηκε ότι ο κάποιος υπουργός είναι αναρμόδιος να απαντήσει».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Καρναβάλι Γυναικών Άρτας – Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

    Read Next

    Κομοτηνή: Νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση με κέφι, χορό και μουσική

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular