Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 23 Ιανουαρίου
Για την τολμηρή απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι με τη βοήθεια μαίας μίλησε στο Buongiorno η Ζωή Ναλμπάντη.
Έμπνευση στην απόφαση αυτή ήταν η καλή της φίλη Χίλντα Ηλιοπούλου. «Αυτό προέκυψε πρώτα απ’ όλα, γιατί με ενέπνευσε μια φίλη μου, η Χίλντα Ηλιοπούλου, που το δεύτερο παιδάκι της το γέννησε στο σπίτι και ο τρόπος που μου περιέγραψε τη γέννα της εμένα με ενθουσίασε και της είπα ότι και εγώ έτσι θέλω να γεννήσω. Θέλω να με φέρεις σε επαφή με τις μαίες της Ευτοκίας», ανέφερε η ηθοποιός στην Ευάννα Ζουμπούρογλου.
Πώς έφερε στον κόσμο τα παιδιά της;
Στη συνέχεια, η Ζωή Ναλμπάντη μίλησε για τη στιγμή των τοκετών. «Από τους πρώτους μήνες που ήξερα ότι είμαι έγκυος ξεκινήσαμε μαθήματα, από τον τέταρτο περίπου μήνα. Μας είχαν δώσει τόσες πληροφορίες που ήξερα και σε ποια στάση θα γεννήσω. Μιλάω με τη μαία μου και μου λέει: μέχρι το βράδυ θα έχεις γεννήσει. Μου είπε ότι το βράδυ ήθελε να πάω στην κλινική. Την ώρα που ξεκινάνε οι ωδίνες είμαι σπίτι και λέω θα γεννήσω εδώ. Νομίζω ότι η επιθυμία βαθιά μέσα μου εξαρχής ήταν ότι δεν ήθελα να πάω. Ήξερα ακόμα και σε τι στάση θα γεννήσω. Είπα στον σύζυγό μου να γεμίσει τη μπανιέρα, να μπω μέσα για να μου πάρει τους πόνους. Η μαία του έλεγε να με πάει στην κλινική. Πάει να με πάρει και του λέω: δεν μπορώ, γεννάω. Ήταν 7 το απόγευμα μέχρι τις 7:20 είχα γεννήσει. Είπα ότι αφού έκανα αυτό το πράγμα, μπορώ να κάνω πολλά.
Στην πολυκατοικία μας έμενε μια πτυχιούχος μαία, η Κλειώ. Πήρα τη θέση που μου είχαν πει ότι θα γεννήσω. Η Κλειώ μας βοήθησε έβγαλε τον ώμο, το κεφαλάκι, τον λώρο τον έκοψε ο σύζυγός μου.
«Στη δεύτερη γέννα ήμουν πιο ενημερωμένη, είχα διαβάσει ένα βιβλίο που έλεγε πώς γεννιούνται τα χαρούμενα παιδιά. Έλεγε ότι γεννιούνται μέσα στην κλίμακα του Ντο, Μι, Σολ, Ντο. Εγώ για να εκτονώσω τον πόνο μου, όταν ξεκίνησε να βγαίνει το παιδί, άρχισα να τραγουδάω τον πόνο σε νότες ντο, μι, σολ, ντο», πρόσθεσε ακόμα η ηθοποιός.