• 3 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Vinkmag ad

«Ρολόι της Αποκάλυψης»: Πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα

Vinkmag ad


Σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, οι πυρηνικοί επιστήμονες μετακίνησαν το «Ρολόι της Αποκάλυψης» πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ, αναφέροντας τις ρωσικές πυρηνικές απειλές εν μέσω της εισβολής της στην Ουκρανία, τις εντάσεις σε άλλα σημεία του πλανήτη, τις στρατιωτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και την κλιματική αλλαγή ως παράγοντες που αποτελούν τον κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής.

Η Επιτροπή Επιστήμης και Ασφαλείας του Bulletin of the Atomic Scientists έθεσε το ρολόι στα 89 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα – το θεωρητικό σημείο του αφανισμού. Αυτό είναι ένα δευτερόλεπτο πιο κοντά από ό,τι είχε ρυθμιστεί πέρυσι.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Σικάγο δημιούργησε το ρολόι το 1947 κατά τη διάρκεια των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να προειδοποιήσει το κοινό για το πόσο κοντά βρισκόταν η ανθρωπότητα στην καταστροφή του κόσμου.

«Οι παράγοντες που διαμόρφωσαν τη φετινή απόφαση – ο πυρηνικός κίνδυνος, η κλιματική αλλαγή, η πιθανή κατάχρηση των επιτευγμάτων των βιολογικών επιστημών και μια ποικιλία άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη – δεν ήταν καινούργιοι το 2024. Όμως έχουμε δει ανεπαρκή πρόοδο στην αντιμετώπιση των καίριων προκλήσεων, και σε πολλές περιπτώσεις αυτό οδηγεί σε όλο και πιο αρνητικές και ανησυχητικές επιπτώσεις», δήλωσε ο Ντάνιελ Χολτς, πρόεδρος του Συμβουλίου Επιστήμης και Ασφάλειας.

«Η τοποθέτηση του ρολογιού της Αποκάλυψης στα 89 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα είναι μια προειδοποίηση προς όλους τους παγκόσμιους ηγέτες», πρόσθεσε ο Χολτς.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Εφιάλτης για 17χρονη στην Ηλεία: Την εκβίαζε με άσεμνες φωτογραφίες

    Read Next

    Ελεγχοι της Τροχαίας σε φορτηγά στις εθνικές οδούς – 928 παραβάσεις σε 409 φορτηγά

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular