• 28 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Πρωτόγνωρη κινητοποίηση στο Τυμπάκι – Ο κόσμος μια γροθιά ζητά δικαισύνη τιμώντας τη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Φώτο – Βίντεο)

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Μεσαρά στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Βίντεο από Μοίρες και Τυμπάκι)

“Γάζωσαν” με καλάσνικοφ αυτοκίνητο που επέβαινε ο πατέρας του 17χρονου «πιστολέρο»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Σύνταγμα – Η στιγμή που βάζουν φωτιά στο φυλάκιο των Ευζώνων

Ηelleniq Energy: Απόφαση για γεωτρύπανα σε ένα εξάμηνο στην Κρήτη

ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: Οι μαθητές γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με μηνύματα για την τραγωδία των Τεμπών (Φωτο)

Hράκλειο: Μια λαοθάλασσα για τους 57 νεκρούς – Μέχρι την λ. Καλοκαιρινού οι διαδηλωτές

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Φεβρουαρίου

Μοίρες: «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή!» (Βίντεο και Φώτο)

Πρωτόγνωρη κινητοποίηση στο Τυμπάκι – Ο κόσμος μια γροθιά ζητά δικαισύνη τιμώντας τη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών (Φώτο – Βίντεο)

Κρήτη: Πήγε να ανατινάξει με φιάλες υγραερίου το σπίτι του γείτονα του!

Vinkmag ad

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι σε κτηνοτροφικές μονάδες μετά την επιβεβαίωση κρούσματος ευλογιάς των προβάτων

Vinkmag ad


Ενθαρρυντική είναι η εικόνα των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Εμμανουήλ Παπά Σερρών, μετά τον εντοπισμό κρούσματος ευλογιάς των προβάτων σε μονάδα της περιοχής.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά την σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος με στελέχη και κτηνοτρόφους της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Σερρών.

Οι εντατικοί έλεγχοι ξεκίνησαν αρχικά σε 12 κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την μονάδα που εντοπίσθηκε το κρούσμα και συνεχίζονται σε 210 μονάδες που βρίσκονται σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων από αυτήν. Μέχρι στιγμής η εικόνα των ζώων είναι εξαιρετική ενώ οι αρμόδιοι αισιοδοξούν ότι οι πιθανότητες μετάδοσης σε άλλα κοπάδια ελαχιστοποιούνται από το γεγονός ότι το κρούσμα εντοπίσθηκε σε κλειστού τύπου μονάδα.

Τα 340 πρόβατα της συγκεκριμένης μονάδας θα οδηγηθούν μέχρι την Παρασκευή σε σφαγή και ταφή όπως και η τροφή τους.   

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. Κων/νος Τερτιβανίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. Μίνα Μπόρη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών Αναστασία Βαλτοπούλου.

Κατά την σύσκεψη αξιολογήθηκαν τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναλύθηκαν και δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για τις δράσεις των κτηνιατρικών αρχών κατά τις επόμενες μέρες.

Επίσης παρουσιάσθηκαν οι ζώνες προστασίας και επιτήρησης και όλοι οι επίσημοι έλεγχοι που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές στις ζώνες αυτές. Επισημάνθηκε, ως άμεση προτεραιότητα η καταγραφή και απογραφή όλων των μονάδων που βρίσκονται εντός αυτών των ζωνών, η κλινική εξέταση όλων των ζώων και η διενέργεια δειγματοληψιών, όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη από τους κτηνιάτρους. Επιπρόσθετα, ο έλεγχος και η σύσταση για την τήρηση αυξημένων μέτρων βιοασφάλειας κατά την είσοδο και έξοδο, ανθρώπων και οχημάτων, από τις μονάδες που βρίσκονται εντός των ζωνών επιτήρησης και προστασίας.

Σημειώνεται, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό, δεδομένου ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Στην Π.Ε Σερρών έχει ήδη συσταθεί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία Τοπικό Κέντρο Ελέγχου για την αντιμετώπιση του νοσήματος και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο αντιμετώπισης της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνονται όλες οι μονάδες των ζωνών προστασίας και επιτήρησης και των περαιτέρω απαγορευμένων ζωνών, ώστε να υπάρχει άμεση πρόληψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Πριγκίπισσα Κάθριν: H θερμή αγκαλιά με 16χρονη που πάσχει από σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου

    Read Next

    Αναχωρεί C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular