• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Με πυροβόλησαν την ώρα που τραγουδούσα, λέει ο Βασίλης Σκουλάς και εναντιώνεται στις μπαλωθιές

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Vinkmag ad

Σας περίσσεψε γαλαπούλα; Η πιο γευστική πίτα του Γιώργου Τσούλη με τα leftovers

Vinkmag ad



Αν στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων σας περίσσεψε γαλοπούλα, σας έχουμε την τέλεια συνταγή για να αξιοποιήσετε τα leftovers. Ο Γιώργος Τσούλης προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως γευστική συνταγή για την τέλεια πίτα.

Υλικά:

7 φύλλα κρούστας

700 γρ. κοτόπουλο ξεψαχνισμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πράσα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές ροδέλες

100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

200 γρ. σταφίδες ξανθές (σουλτανίνα)

90 γρ. κουκουνάρι

100 ml κόκκινο κρασί

50 ml ελαιόλαδο

100 γρ. ψίχα ροδιού

300 γρ. κάστανα, θρυμματισμένα

1 ξινόμηλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 κ.γ. κανέλα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις καραμελώσουν, ρίχνουμε τις σταφίδες μαζί με το ρόδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια, τα κάστανα, το ξινόμηλο , την κανέλα , ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε το αλκόολ να εξατμιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου διαστάσεων 40×25 εκ. και το λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου, τοποθετούμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και με το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  5. Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε κάθετα πάνω στο άλλο φύλλο ώστε να σχηματίσουμε ένα σταυρό, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και παίρνουμε άλλα τρία φύλλα και τα τοποθετούμε διαγώνια πάνω στο ταψί πασπαλίζοντας τα και αυτά με ελαιόλαδο.
  6. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση μέσα στο ταψί, προσθέτουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση. Κλείνουμε με τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο από πάνω.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 40-45 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστή.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Φαίδων Καραϊωσηφίδης στο ΕΡΤNews για το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν: «Είναι θαύμα που υπήρχαν επιζόντες»

    Read Next

    Ξάνθη – Ροδόπη: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες – Σε ποιες διαβάσεις διακόπηκε η κυκλοφορία

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular