Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος
Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, #EWWR 2024, ,μετέχει και φέτος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργανώνοντας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη δράση “Πορτοκαλί κάδος; Θα του βάλουμε το λάδι!”.
Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν θα συγκεντρώνουν το χρησιμοποιημένο οικιακό λάδι προς ανακύκλωση ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα 16 ως 24 Νοεμβρίου και έως τον Απρίλιο του 2025. Στη λήξη της περιόδου οι ποσότητες θα ζυγιστούν και θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση.
Φέτος, η EWWR εστιάζει στη σπατάλη τροφίμων με σύνθημα “Μη δίνεις τροφή στη σπατάλη”. Η δράση που υλοποιείται έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στη διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων.
Συνδυάζεται, επίσης, με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων τηγανελαίων με τη συλλογή τους στους νέους πορτοκαλί κάδους που βρίσκονται σε πενήντα σημεία στον Δήμο Λαρισαίων, δίπλα σε μωβ κάδους ανακύκλωσης ιματισμού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος