• 14 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

«Ο Ηρακλής μας είναι μαχητής και με την δύναμη του Θεού θα τον γράψει το άθλο του» – Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Οικογένεια

Μοίρες: Εικόνες που σοκάρουν… Εγκατέλειψαν κουταβάκια τα οποία τρέφονται από το νεκρό σώμα μιας κατσίκας

Κρήτη:Οι εκρήξεις φέρνουν έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με σακούλα στο κεφάλι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – 67χρονος άνδρας έχασε την ζωή του

«Εκρηκτικό κοκτέιλ» οι συνθήκες του επόμενου διημέρου: νοτιάδες 9 μποφόρ και 30 βαθμοί Κελσίου

Η στιγμή που ο βουλευτής της Νίκης βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Πινακοθήκη – Δείτε βίντεο

Αμάρι: Βλάβη και στο φράγμα Ποταμών – Χωρίς νερό οι παραγωγοί και οι καλλιέργειες

Κρήτη: Είχαν κάνει «επιστήμη» την κλοπή αγροτικών οχημάτων

Ηράκλειο: Ζήτησε και νέα προθεσμία ο 27χρονος «πιστολέρο»- Εξιτήριο για τον 33χρονο τραυματία

Vinkmag ad

Σολομός με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

Vinkmag ad

[ad_1]

Τα Tips του Άκη Πετρετζίκη.

Σολομός με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

(Pexels)

Μια πεντανόστιμη εκδοχή για να μαγειρέψτε τον σολομό. Φτιάξτε ένα δροσερό dressing με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ για να τον συνοδέψτε και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Υλικά:

Για το ντρέσινγκ
2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβοκάντο, ώριμα
Για τον σολομό
800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
πιπέρι
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

  1. Στύβουμε το ένα γκρέιπφρουτ και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Ξεφλουδίζουμε το δεύτερο γκρέιπφρουτ, παίρνουμε τα φιλέτα του, τα ρίχνουμε στο μπολ με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Κόβουμε τα αβοκάντο σε φέτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο μπολ.
  5. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  6. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  7. Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  8. Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας πρώτα την πλευρά με το δέρμα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
  10. Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού με το ντρέσινγκ.
  11. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου, πιπέρι, και σερβίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com



[ad_2]

Source link

Read Previous

«Ο πιο καλός ο μαθητής»: Λεβέντης παππούς 80 χρονών ξεκινά στο νυχτερινό σχολείο

Read Next

Ηράκλειο: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση νεαρού άνδρα από πηγάδι

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular