Τι ποινές προβλέπονται για το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τον 3χρονο Άγγελο
Τα Tips του Άκη Πετρετζίκη.
(Pexels)
Μια πεντανόστιμη εκδοχή για να μαγειρέψτε τον σολομό. Φτιάξτε ένα δροσερό dressing με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ για να τον συνοδέψτε και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
Υλικά:
Για το ντρέσινγκ
2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβοκάντο, ώριμα
Για τον σολομό
800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
πιπέρι
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
- Στύβουμε το ένα γκρέιπφρουτ και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ξεφλουδίζουμε το δεύτερο γκρέιπφρουτ, παίρνουμε τα φιλέτα του, τα ρίχνουμε στο μπολ με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα αβοκάντο σε φέτες και τις ρίχνουμε και αυτές στο μπολ.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας πρώτα την πλευρά με το δέρμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού με το ντρέσινγκ.
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου, πιπέρι, και σερβίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com